Yandex Metrica

Tesla'dan dev Çin adımı! Yılda 2 milyon araç üretilecek

Tesla'dan dev Çin adımı! Yılda 2 milyon araç üretilecek

Elon Musk'ın dev şirketi Tesla'dan kritik bir hamle geldi. Şirket Çin'deki üretim kapasitesini artırmaya karar verdi. Buna göre Şangay'da yeni bir fabrika üzerinde çalışmayı planlıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:52

Tesla, 2020 başlarında dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen pazarı olan Çin'e hızlı bir giriş yapmış ve ABD dışındaki ilk üretim fabrikasını Şanghay şehrinde açmıştı.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

TESLA ARAÇLARI  BİRÇOK ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Tesla’nın Şanghay Gigafactory fabrikasından çıkan otomobiller; Danimarka, İsviçre, İsveç, İspanya, Hollanda ve Norveç gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

ÇİN'DEKİ ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIYOR

Tesla, otomobillerine yönelik artan talebi karşılamak için Çin'deki üretim kapasitesini iki katından fazla artırmayı planlıyor.

Şirket, bu kapsamda en kısa sürede Şanghay'da yeni bir fabrika üzerinde çalışmaya başlamayı planlıyor.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

2 MİLYONA KADAR ARABA ÜRETME KAPASİTESİNE SAHİP OLACAK

Yeni tesis, tamamen faaliyete geçtiğinde Tesla, şirketin ana ihracat merkezi olan genişletilmiş Şanghay tesisinde yılda 2 milyona kadar araba üretme kapasitesine sahip olacak.

Karşılaştırma yapmak gerekirse Toyota, 2021'de Çin'de 1,6 milyon araç üretti. General Motors ve büyük Çinli ortağı SAIC Motor ise geçtiğimiz yıl 1.4 milyon aracı banttan indirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading