Yandex Metrica

Sitede Ara

Teknoloji devi Google, 3 ülkeyi Atlas Okyanusu'nun altından bağladı

Teknoloji devi Google, 3 ülkeyi Atlas Okyanusu'nun altından bağladı

Teknoloji devi Google ABD, İngiltere ve İspanya'yı Atlas Okyanusu'nun altından birbirine bağlayan Grace Hopper kablosunun yapımını tamamladı. İşte o detaylar...

Teknoloji

09.03.2024, 20:11

Dünyanın teknoloji devi Google, New York'tan Avrupa'daki İngiltere ve İspanya'ya 3.900 mil mesafe boyunca uzanan dev bir denizaltı internet kablosu döşemesini tamamladı.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

ATLAS OKYANUSU'NUN ALTINDAN UZANAN DEVASA PROJE

Google, ABD'de New York'tan Avrupa'daki İngiltere ve İspanya'ya kadar uzanan dev Grace Hopper denizaltı internet kablosunun döşeme işlemlerini tamamladı. 3 ülkeyi bağlayan Grace Hopper kablosu, geçtiğimiz Salı günü İngiltere'nin batı kıyısındaki Bude'da Cornwall'a indi. 

Bir Google sözcüsü, Insider'a inişin başlangıçta Temmuz ayında planlandığını söyledi. Kablonun bir diğer ucu ise Eylül ayının başlarında İspanya'nın Bilbao kentine indi. Google, şu anda Atlantik boyunca 3.900 milden fazla uzanan Grace Hopper kablo projesini ilk olarak Temmuz 2020'de duyurmuştu.

Google, o zaman kablonun saniyede 340 ila 350 terabayt veri taşıyabilecek şekilde ayarlandığını veya kabaca aynı anda 4K video akışı yapan 17,5 milyon kişiye eşdeğer olduğunu söyledi.

Şirket ayrıca, üç ülkeyi bağlayan kablonun web trafiğini kesintilerde bile daha güvenilir hale getirmesi gereken "fiber anahtarlama" adı verilen yeni bir teknik kullanacağını söyledi. Yine bir Google sözcüsünün aktardığına göre, kablo 2022'de çevrim içi olacak.

Grace Hopper, ABD'yi Avrupa'ya bağlayan tek Google kablosu değil. Çünkü şirket, Şubat ayında ABD'yi Fransa'ya bağlayan "Dunant" kablosunun hizmete hazır olduğunu duyurdu. Google, dünya genelinde denizaltı kablo projelerine yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, Ağustos ayında, 7.456 mil kablo kullanarak Asya'daki altı ülkeyi birbirine bağlaması planlanan "Apricot" adlı yeni bir kablo inşa etmek için Facebook ile ortaklık kurduğunu belirtti. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

APRICOT 2024'TE ÇEVRİM İÇİ OLACAK

Google, Haziran ayında ise ABD'nin Batı Kıyısı'ndan Arjantin'e uzanan "Firmina" adlı yeni bir kablo döşemeyi planladığını duyurdu. Şirketin hali hazırda ABD Batı Kıyısını Panama ve Şili'ye bağlayan "Curie" adlı bir kablosu var. Curie de 2019'da çevrimiçi oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading