Yandex Metrica

TEKNOFEST'te neler yaşandı? TRHaber, festivalin nabzını tuttu

TEKNOFEST'te neler yaşandı? TRHaber, festivalin nabzını tuttu

Türkiye'nin ayakları yere basmayan festivali TEKNOFEST'te dördüncü gün tüm heyecanıyla devam ederken TRHaber, festival alanında. İşte, hiçbir yerde olmayan özel fotoğraflarla bir TEKNOFEST hikayesi...

Teknoloji

23.01.2024, 18:01

TRHABER / ÖZEL - >AHMET KAPLAN

21 Eylül 2021 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlayan TEKNOFEST, dördüncü gününde binlerce kişiye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Festival, 26 Eylül Pazar gününe kadar saat 09:00 ile 20:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. 

Biz de TRHaber ekibi olarak ilk gününden itibaren TEKNOFEST'i yakından takip ettik. Bu süreçte birbirinden özel video ve haber içerikleriyle bu etkinlikte yaşanılanları sizlere aktardık. Şimdi de, alandan izlenimlerimizle karşınızdayız. Keyifli okumalar.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

KOCA YUSUF

TEKNOFEST'in düzenlendiği alana girdiğinizde çocukların çığlıkları kulaklarınıza geliyor. Tam karşınızda, bütün heybetiyle A400M Atlas, namı diğer Koca Yusuf askeri nakliye uçağını gördüğünüzde çığlıkların nedenini anlıyorsunuz. Belki de hayatlarında ilk kez, yakından uçak gören bu çocuklar Koca Yusuf ile hatıra fotoğrafı çektiriyor. Hayranlık içeren bakışlarla uçağı izliyorlar. Sadece çocuklar mı? Her yaştan insanın, A400M karşısında tüyleri diken diken oluyor.

Koca Yusuf, Türkiye'nin envanterine girdiği tarihten bu yana, sayısız askeri nakliye operasyonunun yanı sıra doğal afet, tıbbi tahliye gibi acil ve özel operasyonlarda görev yaptı.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

ROKETSAN STANDI

TEKNOFEST'in yoğun olarak ziyaret edilen standlarından biri de kuşkusuz ki Roketsan standı oluyor. 
Burada gençler Roketsan'ın ileri teknoloji kullanılarak geliştirdiği ATMACA Gemisavar Füzesi, METE Silah Sistemi, Mini Akıllı Mühimmat MAM-T, CİRİT, Stand-Off Mühimmatı SOM, Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS), HİSAR Hava Savunma Füzesi ürünlerini yakından inceleyerek savunma sanayisi hakkındaki meraklarını gideriyor.

Diğer yandan, bu standda görev yapan yetkililer, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayarak öğrencilerin iş ve staj hakkındaki meraklarını gideriyorlar. Bu noktada, ülkemizin en büyük savunma sanayii kurumlarından biri olan Roketsan'ın, geleceğin mühendisleriyle yan yana gelmesi çok önemli.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR'A SEVGİ SELİ

Türkiye'nin ilk yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2 ve ülkemizin ilk Taaruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar Akıncı TİHA'nın mimarı, Baykar Savunma teknik müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti başkanı Selçuk Bayraktar, festivalin açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktığında, alanda biriken kalabalık alkışlamaya başlıyor. Çünkü o, bu ülkenin gençliği için bir idol ve aynı zamanda bir umut taşıyor. Bayraktar'ın konuşması, çok defa alandan yükselen alkışlar nedeniyle bölünüyor. Konuşmasını bitiren Selçuk Bayraktar, kendisini dinleyenlere yumruk selamı veriyor. Türkiye'nin en önemli kişiliklerinden biri olan bu adamın yüz ifadesinde en ufak bir ego yok. Sadece haklı bir gururun izlerini taşıyan bakışını görebiliyorsunuz. 

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların ve gençlerin arasından geçip Bayraktar Akıncı TİHA'nın yanında alıyor soluğu. Yanında eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve kızı var. Ailesine baktığı gibi mimarı olduğu Akıncı'ya bakıyor. 

Ailesiyle birlikte kameralara poz verdiği sırada alandaki gençlerin "Selçuk ağabey buraya" tezahüratları yükseliyor. Bir öğrencinin elinde, Bayraktar TB2'nin maketi var. Kendisi yapmış, folyo kağıtları ile SİHA'yı kaplamış. Kimbilir, belki bir gün o genç, Türkiye'nin SİHA üretiminde büyük bir rol üstlenecek. 

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN UÇAN ARABASI: CEZERİ

Türkiye'nin uçan arabası Cezeri, en çok ziyaret edilen yerli üretim araçlarından biri. Cezeri, temelde şehir içi ulaşımda otomobillerin alternatifi olacak elektrikli bir “Kentsel Hava Taşımacılığı” (KHT) aracı konseptidir. Kentsel Hava Taşımacılığı, şehir merkezleri ve banliyöleri kapsayan, güvenilir ve etkili bir yolcu ve kargo taşıma ekosistemidir. Bunun yanı sıra sağlık sektöründe ve askeri alanlarda lojistik destek amaçlı kullanılabilecek Cezeri Uçan Araba bünyesinde bulundurduğu yapay zeka sistemleri ile ön plana çıkmaktadır.

Baykar standının önünce yer alan Cezeri'nin hikayesini dinleyenler adeta büyüleniyor.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN YERLİ ÜRETİM HELİKOPTERİ: GÖKBEY

TEKNOFEST'in en çok ziyaret edilen araçlarından biri de GÖKBEY oluyor. GÖKBEY, 12 yolcu taşıma kapasitesiyle 2022 yılında göklerde olacak. Festivalde GÖKBEY ile yakından fotoğraf çektiren misafirler daha sonra milli helikopterimizin ATAK helikopterleri ile birlikte yaptığı gösteri uçuşunu izliyor.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR AKINCI TİHA VE BAYRAKTAR TB2

Türkiye'nin ilk ihracatı gerçekleştirilen SİHA üretimi olan Bayraktar TB2 ve sadece 3 farklı ülkenin üretebildiği Bayraktar Akıncı TİHA TEKNOFEST'in yıldızları oluyor. Bu araçların gerçekleştirdiği gösteri uçuşu binlerce kişi tarafından göz yaşları ve gurur dolu bakışlarla izleniyor. SİHA'ların her selamlama uçuşunda tribünlerden alkışlar yükseliyor. 

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşları ise katılımcıların nefesini kesiyor. Roket motorlarından göğü yararcasına çıkan ses, insanların tüylerini diken diken ediyor. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ: TOGG 

Türkiye'nin Otomobili TOGG da festivalde boy gösteren yerli üretim ürünlerinden biriydi. TOGG'un petrol mavisi SUV modelinin sergilendiği TEKNOFEST'te katılımcılar sıraya girerek fotoğraf çektirdi. Standda yer alan yetkililer, ziyaretçilere 2022'de banttan inmesi beklenen elektirikli araba hakkında bilgi verdi.

TEKNOFEST, sadece bu saydıklarımızla sınırlı değildi. Birbirinden özel yarışmalar ve sergilenen sanayi ürünleriyle, nefesleri kesen TEKNOFEST'ten izlenimlerimizi aktarmaya devam edeceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading