Yandex Metrica

Squid Game dolandırıcıların yeni taktiği oldu! Uzmanlardan uyarı geldi

Squid Game dolandırıcıların yeni taktiği oldu! Uzmanlardan uyarı geldi

Güney Koreli popüler dizi Squid Game Netflix'in en çok izlenen yapımı oldu ancak birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Siber saldırı ve dolandırıcılıklar için en çok kullanılan yol haline gelen dizi çocuklar dahil herkesi tehdit ediyor. Konuyla ilgili uzmanlar da uyarılarda bulundu.

Teknoloji

23.01.2024, 18:15

Ücretli dizi film platformu Netflix'in Güney Koreli popüler dizisi Squid Game yayınlandıktan kısa bir süre sonra 111 milyondan fazla izlenme düzeyine ulaştı. Dizi böylelikle hem daha çok merak uyandırdı hem de Netflix'in en fazla izlenen dizisi oldu. Tartışmaları beraberinde getiren Squid Game, çocukların da dahil olduğu izleyici kitlesini tehdit ediyor. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

SİBER SUÇLULARIN VE DOLANDIRICILARIN İŞTAHINI KABARTTI

Squid Game'in yoğun ilgi görmesi hem siber suçluları hem de dolandırıcıları harekete geçirdi. Hürriyet'in haberine göre, internette kurulan dolandırıcılık düzenleri  hayranların hevesinden yararlanmaktan geri kalmadı. Kaspersky internette eylül ve ekim aylarında, içinde çok kez Squid Game'in geçtiği çok sayıda kötü amaçlı dosyaya rastladı. Analiz edilen bir çok dosyada diğer kötü amaçlı programları yükleyebilen Truva atı indiricileri bulundu. Aynı zamanda reklam yazılımları da vardı. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

VERİ HIRSIZLIĞI

Siber suçluların uygulamaya aldığı planlarından biri şöyle çalışıyordu: İddiaya göre kurbana serinin ilk oyununun animasyonlu bir versiyonu gösterilirken, aynı anda kullanıcılar çeşitli tarayıcılarından veri çalabilen bir Truva atı başlatıldı. Her seferinde yeniden başlatıldığında truva atını başlatmak için de bir kısayol oluşturuluyor. 

Aynı zamanda mobil kötü amaçlı yazılımlar da söz konusu. Kullanıcı, Squid Game'in bir bölümünü indirmeyi umarak Truva atını indiriyor. Uygulama cihazda başlatıldığında kontrol sunucusuyla iletişime geçerek görevlerin tamamlanmasını istiyor. Bu tarayıcıda bir sekme açmak veya kontrol sunucusundan alınan numaralara SMS göndermek olabiliyor.

Dikkat! Kaspersky uzmanları uyarıyor: 

  • Kişisel verilerinizi girmeden önce web sitelerinin gerçekliğini kontrol edin ve Film izlemek veya indirmek için yalnızca resmi web sayfalarını kullanın. URL biçimlerini ve şirket adı yazımlarını iki kez kontrol edin.
  • İndirdiğiniz dosyaların uzantılarına dikkat edin. Bir video dosyasının uzantısı asla .exe veya .msi olmaz.
  • Kötü amaçlı ekleri tanımlayan ve kimlik avı sitelerini engelleyen güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın.
  • İçeriğin erken görüntülenmesini vaat eden bağlantılardan kaçının. İçeriğin gerçekliği hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, bunu servis sağlayıcınıza danışın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading