Yandex Metrica

Son dakika: Elon Musk'tan yardım çağrısına jet yanıt! Binlerce Starlink uydusu Türkiye'ye yönlendirildi

Son dakika: Elon Musk'tan yardım çağrısına jet yanıt! Binlerce Starlink uydusu Türkiye'ye yönlendirildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük depremin ardından uluslararası yardım çağrısında bulunuldu. O yardım çağrılarına Tesla, SpaceX ve Twitter'ın patronu Elon Musk'tan jet yanıt geldi. Musk, Starlink uydularını Türkiye'ye yönlendireceğini açıkladı.

Teknoloji

23.01.2024, 20:24

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili doğrudan etkileyen 7.4'lük deprem devletin tüm birimlerini teyakkuza geçirdi. Öte yandan, depremin şiddeti sebebiyle uluslararası yardım çağrısında bulunuldu. Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, bu çağrıya yanıt verdi.

Elon Musk,hükümetin onaylaması halinde milyonlarca kişiye internet hizmeti sağlayacak Starlink uydularını Türkiye'ye yönlendirebileceğini açıkladı. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

ONAYLANIR ONAYLANMAZ GÖNDEREBİLİRİZ.

Yale Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Emin Adin, Twitter hesabından Elon Musk'ı etiketleyerek; "Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız için yardım etme şansınız var mı?" sorusunu yöneltti.

Musk ise bu paylaşımı "Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz" ifadesiyle yanıtladı.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN TEŞEKKÜR

Türkiye, Elon Musk'ın Starlink uydu desteği teklifine teşekkür edip, Türksat'ın kapasitesinin yeterli olduğunu bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading