Yandex Metrica

Siber dolandırıcıların hedefinde Instagram hesapları var

Siber dolandırıcıların hedefinde Instagram hesapları var

Son zamanlarda gerek ünlüler ve gerekse sıradan kişilerin hesapları dahil olmak üzere yüzlerce kişinin Instagram hesabı hackleniyor. Bu hesapları ele geçiren dolandırıcılar hesaplar üzerinden kişilerin arkadaş gruplarından para istiyor ya da dolandırıcılık sistemlerini anlattıkları bir yer olarak o profilleri kullanıyorlar.

Teknoloji

23.01.2024, 17:40

Dolandırıcılar, resmi Instagram hesabını taklit ederek “Telif hakları nedeniyle hesabınız 24 saat içerisinde kapatılacaktır. Hemen bizimle iletişime geçin.” mesajları ile kullanıcıların şifrelerine erişip, ardından hızlıca bağlı telefon numarası ve e-posta adresini değiştirerek o hesapların kurtarılması zor bir hale sokuyorlar.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

SON GÜNLERDE BİRÇOK HESAP ELE GEÇİRİLDİ

Sosyal mecralar arasında güvenlik açığının en fazla olduğu sosyal sitelerden biri olan İnstagram’da son günlerde birçok hesap çalınma tehlikesi yaşıyor. Dolandırıcılar çaldıkları hesaplar üzerinden kişilerin arkadaş grubuna mesaj atıp para isterken hikaye kısmında da çeşitli yasadışı reklamlar yaparken hesaptaki kişileri tuzaklarına çekiyorlar. Hesapları çalınan bazı kullanıcıların twitter paylaşımları;

Bu da farklı bir hesap çalma yöntemi, sizi linke yönlendirmek için duygusal bağ kuracağınız linkler yollayarak sizi manipüle ediyorlar.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

HESAPLAR NASIL ELE GEÇİRİLİYOR?

Son zamanlarda en sıklıkla karşılaşılan çalınma yönteminde ‘’Hesabıma bir mail geldi ve tıkladım.’’ şeklinde oluyor. Bu mesaja tıkladıktan sonra açılan panelde kişinin kullanıcı adı, mail şifresi ve hesap şifresi girilmesi isteniyor. Böylece dolandırıcı kişi o hesaba dair gerekli olan tüm bilgilere erişmiş oluyor. Dolandırıcı hesabın mail adresini ve telefon değişimini gerçekleştirdikten sonra o hesabın kurtulması oldukça zor oluyor.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

NASIL BİR YOL İZLEMELİSİNİZ?

Öncelikle Instagram’dan bile gelse hiçbir zaman gelen linkleri incelemeden sorgulamadan tıklamayın. Zaten Instagram’da genel olarak mesaj yoluyla kullanıcılarla iletişim kurmaz. Böyle bir mesaj alırsanız direkt mesajı silin ve engelleyin.

-Instagram hesabınızı mutlaka iki faktörlü doğrulama yöntemiyle koruyun. Bu yöntem sayesinde başka bir yerden hesabınıza giriş yapılsa dahi telefonunuzdaki kod olmadan o hesaba erişim sağlanamaz. Güçlü parola tek başına korumada yetersizdir.

-Hesabınıza koyduğunuz şifreyle mail şifreniz aynı olmasın.

-Parolarınızda mutlaka nokta, virgül, parantez gibi karıştırıcı şifreler kullanın.

-Özel günlerinizi şifre olarak kullanmayın ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

-Takipçi artırma ve benzeri Instagram dışı programlar kullanmayın. Bu siteler şifrenizi çalmaya odaklı sistemlerdir.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

HESABINIZI KAYBETTİYSENİZ NE YAPMALISINIZ?

Eğer hesabınız ele geçirilmişse Instagram destek ekibine başvurmadan önce şifrenizi sıfırlamayı deneyin. Erken davranırsanız hesabınızın bağlı olduğu mail adresi ve telefon değiştirilmeden hesabınızı kurtarabilirsiniz. Ancak yetişemediyseniz ‘’Daha fazla yardım’’ seçeneğine basın ve Instagram destek ekibinden yardım isteyin. Kimliğinizin fotoğrafını göndererek hesabın gerçek sahibi olduğunu kanıtlayın. Bu şekilde bir süre sonra destek ekibinin yardımıyla hesabınızı kurtarabilirsiniz. Pandemi nedeniyle geri dönüşler 10 gün bulabiliyor bu yüzden tekrar başvurmadan önce beklemeniz doğru olacaktır.

Bu da farklı bir hesap çalma yöntemi, sizi linke yönlendirmek için duygusal bağ kuracağınız linkler yollayarak sizi manipüle ediyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading