O bilim insanı ışınlanmanın mümkün olduğunu söylüyor: Laboratuvar ortamında solucan deliği inşa ediyor
Laboratuvarda solucan deliği inşa edeceğini söyleyen bilim insanı Dr. Hatim Salih kuantum ışınlanmadan farklı bir yöntem ortaya attı ve ışınlanmanın mümkün olduğunu belirtti.

Solucan delikleriyle ilgili yeni bir teorik çerçeve ve hesaplama şeması oluşturan bir kuantum araştırmacısı Dr. Hatim Salih, ışınlanmanın farklı bir biçiminin mümkün olduğunu iddia etti.
İngiltere'de Bristol Üniversitesi Kuantum Mühendisliği Teknolojisi Laboratuarları'nda fahri araştırma görevlisi ve DotQuantum girişiminin kurucu ortağı Dr. Hatim Salih, bu şema sayesinde laboratuvar ortamında bir solucan deliği inşa etmenin mümkün olabileceğini savunuyor.
LABORATUVAR ORTAMINDA SOLUCAN DELİĞİ ÜRETİLEBİLİR Mİ?
Solucan delikleri, uzay-zamandaki farklı noktaları birbirine bağlayan varsayımsal yapılar. Bilimkurguda bu deliklerden geçenlerin uzayın çok uzak noktaları arasında göz açıp kapayıncaya kadar seyahat ettiği varsayılıyor.
Öte yandan Dr. Salih'in "karşı aktarım" (counterportation) adını verdiği yeni çerçeve, uzayda varlığı doğrulanabilir bir köprü kuracak solucan deliğini laboratuvarda inşa etmenin farklı bir yöntemine işaret ediyor.
Quantum Science and Technology adlı bilimsel dergide yayımlanan makalede, bu şema sayesinde küçük bir nesnenin, herhangi bir parçacık geçişi olmaksızın uzayda yeniden oluşturulabileceği öne sürülüyor.