Yandex Metrica

Metaverse ile birlikte hayatımız kökünden değişecek! Bu meslekler ise insanları milyoner yapacak! 

Metaverse ile birlikte hayatımız kökünden değişecek! Bu meslekler ise insanları milyoner yapacak! 

Metaverse teknolojinin hayatlarımıza girmesi ile birlikte insanlardan gelenekselden kopuş ve dijitale dönüş hızlandı. Öte yandan meslekler de dönüşüm yaşamaya başladı. 

Teknoloji

23.01.2024, 19:03

Metaverse'in gerçeklik sınırlarından uzaklığı insanlara yeni bir alan oluşturdu. Bu alanın sahteliği ile birlikte gerçek ile oyun iç içe geçti. Oyunlar içerisinde yeni iş kolları oluştu. Bu iş kolların yarattığı gelir kapısı geleneksel meslekleri geride bıraktı. 

Decentraland gibi sanal evrenlerdeki arsaların fiyatları geçti. Öte yandan, Snoop Dogg gibi ünlü isimler teker teker The Sandbox gibi sanal dünya girişimlerine yatırım  yapmaya başladı.

Euronews'in haberine göre, bütün bu girişimler ile birlikte hali hazırda çalışma hayatını şekillendiren akımlardan esnek çalışma ekonomisi (gig economy) ve Büyük İstifa Sezonu (Great Resignation) gibi kavramlar geleneksel iş tanımı dışında daha kapsayıcı, yaratıcı ve ilgi çekici bir dünya olduğu sinyalini veriyor. Bütün bu pozitif gelişmeler, insanların sanal dünya ile gittikçe bütünleşmesine yardımcı oluyor.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

SANAL EVREN SÜREKLİ GELİŞECEK

Sanal evrende dolaşan avatarlar bu yükselen yeni teknolojiyi ileri taşımak, ayakta tutmak ve yürütmek için gerekli olan iş gücünü sağlama avantajına sahip olacak. 

Gathertown Kurucusu Sathya Peri "Bir kişinin nasıl iş bulduğu, nerede yaşadığı, ne yaptığı, bir proje üzerinde ne kadar çalıştığı, iş arkadaşlarıyla nasıl etkileşimde bulunduğu yani iş tanımı konsepti tamamen değişecek" şeklinde konuşarak geleneksel hayattan dijitale geçişteki süreci anlattı. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

YENİ İŞ KOLLARI NELER OLACAK?

Sanal dünyada 3 boyutlu modellemeden, grafik tasarımcılara ve iç mimarlara kadar bir çok yeteneğe ihtiyaç duyuluyor. Aslında bu tasarımcılar olmadan Metaverse pek mümkün görünmüyor.

Sanal dünyalar kendilerine özel tasarım araçlarını kullanıcıların hizmetine sunuyor. The Sandbox'ta Vixedit, Decentraland'de Builder, UpliftWorld'de Minecraft bu örneklerden bazıları. Tamamının ortak ihtiyacı ise tasarım yeteneği.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

LİMİT ARTIK GÖKYÜZÜ DEĞİL

Sanal alemde yüksek talep gören bir diğer meslekte mimarlık olacak. Bu yeni mimarlık çeşidinde binaların, şehirlerin, arazilerin daha önce hiç olmayan bir şekilde hayal edilmesi gerekiyor.

Burada "mimar" kelimesi sizleri yanıltmasın. Sanal dünyada olağanüstü bina ve arazi tanımı baştan aşağı farklı bir anlam taşıyor. Sanal mimarların yükseklik, malzeme, hava koşulları gibi kısıtlamaları bulunmuyor. Bu yeni dünyada mimarlık için limit artık gökyüzü bile değil.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

OYUN OYNAYARAK PARA KAZANIYORLAR

Metaverse ile birlikte, oyun oynayarak para kazanma hayali de tamamen gerçek oldu. Artık oyuncular, sanal dünyalardaki iş süreçlerini yöneterek ve sadece oyun oynayarak blokzincir teknolojisi ile birlikte kripto para kazanabiliyor. Bu paraları borsalar vasıtasıyla satarak fiziki paraya dönüştürebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading