Yandex Metrica

Metaverse evreni gittikçe vahşileşiyor! Oyunda öldüğünüzde gerçek dünyada da öleceksiniz

Metaverse evreni gittikçe vahşileşiyor! Oyunda öldüğünüzde gerçek dünyada da öleceksiniz

Metaverse evreni her geçen gün gelişirken insanları dehşete düşürecek yeni bir teknoloji tanıtıldı. Oculus'un kurucusu Palmer Luckey, oyunda öldüğünüzde gerçek hayatta da öleceğiniz yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiklerini bildirdi.

Teknoloji

23.01.2024, 20:02

Yaşadığımız dünya ile sanal dünyayı bir araya getirmeyi hedefleyen metaverse teknolojisi her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. 

Bu evrenin giriş yolu olan VR gözükler ise metaverse ile paralel bir şekilde gelişerek kullanıcılarına yeni deneyimler yaratıyor. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

GÖZLÜĞE ÜÇ BOMBA ENTEGRE EDİLDİ

Fakat son yaşanan bir gelişme insanları metaverse evreninden uzaklaştırarak dehşete düşürdü. 

Oculus'un kurucusu Palmer Lucky, metaverse evrenindeki oyunda öldüğünüzde gerçek dünyada da öleceğiniz yeni bir VR gözlük geliştirdiklerini duyurdu. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

'GAME OVER YAZISI ÇIKINCA HAYATINIZ DA SONA ERECEK'

Luckey geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir blog yazısında söz konusu VR gözlüğü şu ifadelerle anlattı: 

Genellikle farklı bir proje için kullandığım patlayıcı yükü modüllerinden üçünü kullandım ve bunları ekranın belirli bir frekansta kırmızı yanıp söndüğünü algılayabilen dar bantlı bir fotosensöre bağlayarak geliştirici tarafında oyun entegrasyonunu çok kolaylaştırdım. Uygun bir oyun sonu ekranı görüntülendiğinde, patlayıcılar ateşlenir ve kullanıcının beynini anında yok eder.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

'OYUN ANCAK BÖYLE GERÇEK GİBİ HİSSEDİLEBİLİR'

Bu sayede bir oyunun gerçekmiş gibi hissedilebileceğini belirten Luckey şu sözleri kaydetti: 

Gerçek hayatınızı sanal avatarınıza bağlama fikri beni her zaman büyüledi - riskleri anında maksimum seviyeye çıkarıyorsunuz ve insanları sanal dünya ve içindeki oyuncularla nasıl etkileşime girdiklerini temelde yeniden düşünmeye zorluyorsunuz. Güçlendirilmiş grafikler, bir oyunun daha gerçek görünmesini sağlayabilir, ancak yalnızca ciddi sonuçların tehdidi, bir oyunu size ve oyundaki diğer herkese gerçek hissettirebilir.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

GÖZLÜĞÜ ÇIKARMAK İMKANSIZ OLACAK 

Ayrıca Luckey gözlüğü çıkarmayı imkansız hale getirmek için de çalışma yapmaya devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu: 

Bu elbette mükemmel bir sistem değil. NerveGear gibi kulaklığı çıkarmayı veya yok etmeyi imkânsız kılacak bir karşı mekanizma için planlarım var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading