Yandex Metrica

Mars yüzeyinde aranıyordu! Dünya dışı yaşam Uranüs uydularında bulunabilir

Mars yüzeyinde aranıyordu! Dünya dışı yaşam Uranüs uydularında bulunabilir

Bilim insanları uzun yıllardır Mars'ın yüzeyinin altında, dünya dışı bir yaşam olup olmayacağını araştırıyordu. Ancak NASA tarafından yapılan yeni keşif ile Uranüs'ün uyduları yaşamı desteklemek için yeterince sıcak okyanuslara sahip olabileceğini gösterdi.

Teknoloji

23.01.2024, 20:50

Dünya dışında bir yaşam olup olmadığı, farklı bir gezegende bir koloni kurulup kurulamayacağı yıllardar bilim kurgu filmerine konu oluyor. Bilim insanları yıllardır Dünya dışında bir yaşam olup olmadığını araştırıyor. Mars yüzeyinde aranan bu Dünya dışı yaşam aslında Uranüs uydularında olabilir. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan yeni bir keşif, Uranüs'ün uyduları Titania ve Oberon'un yaşamı desteklemek için yeterince sıcak okyanuslara sahip olabileceğini gösterdi. Uranüs'ün diğer büyük uydularının, bir yeraltı okyanusunun donmasını önlemek için gereken ısıyı muhafaza edemeyecek kadar küçük olduğu düşünülüyordu, ancak yeni araştırma bu düşünceye meydan okudu.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 1980'lerde Voyager 2'nin Uranüs'e yakın geçişlerinden elde edilen verileri yeniden analiz ettikten ve gezegenin en büyük beş buzlu uydusunda su belirtileri aramak için bilgisayar modellemesini kullandı.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

DÜNYA DIŞI YAŞAM OLABİLİR

Uranüs’ün uyduları Ariel, Umbriel, Titania, Oberon ve Miranda'da iç yapı ve yapının nasıl geliştiğini belirleyen ilk araştırma olarak kayıtlara geçti. Araştırmacılar, Uranüs’ün dört uydusunda okyanus çekirdeği buldu. Güney Kaliforniya'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'ndan araştırmacılar, bu su kütlelerinin her birinin onlarca kilometre derinliğinde olacak kadar geniş olabileceğini ortaya koydu. Bununla birlikte bilim adamları, Ariel, Umbriel, Titania ve Oberon'un bir okyanusu barındırmak için gerekli olan iç ısıyı muhafaza edecek kadar yalıtılmış olduğunu belirledi.  

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

ISI KAYNAKLARI BULUNDU

Bilim adamları, daha da iyisi, Titania ve Oberon'da bu okyanusların potansiyel olarak dünya dışı yaşamı destekleyecek kadar sıcak olabileceğini söyledi. Bu teori ayrıca uyduların kayalık mantolarında sıcak sıvı salan ve bir okyanusun sıcak bir ortamı korumasına yardımcı olabilecek bir ısı kaynağının keşfedilmesiyle desteklendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading