Yandex Metrica

DOLAR

32.47

%-0 expand_less

EURO

34.70

%-0.7 expand_more

ALTIN

2436.40

%0.05 expand_less

BIST

9908.63

%1.97 expand_less

BTC ($)

63509.95

%-2 expand_more

iPhone'u olanlar dikkat! Gizli tutulan bu özelliği kimse bilmiyor

iPhone'u olanlar dikkat! Gizli tutulan bu özelliği kimse bilmiyor

iPhone'u olanların dikkat etmesi gereken gizli özellik ortaya çıktı. iPhone kullanıcılarının Google Haritalar'ı yıllardır eksik kullandığı belirtilirken gizli özelliklerin nasıl kullanılacağı aşama aşama açıklandı.

Teknoloji

02.02.2024, 12:21

iPhone kullanıcılarının bilmediği gizli özellikler ortaya çıktı. Google'ın uygulamalarının iPhone'da tam verimli çalışması için bu özelliklerin kullanılmasının gerekli olduğuna dikkat çekilirken gizli özellikler şu şekilde sıralandı: 

Örneğin Google Haritalar. Kaçırdığınız bir sürü özelliği var.

iPhone'unuzda yüklü Google Haritalar uygulamasında uzun bastığınızda karşınıza Hızlı İşlemler menüsü çıkıyor. Bu özelliğe Android'de ulaşamazsınız, sadece Apple'ın cihazlarında yer alıyor.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

GİZLİ MENÜ ORTAYA ÇIKIYOR 

Tüm uygulamalarda çalışmasa da bir uygulamanın simgesine uzun uzun basma yöntemi Google Haritalar'da işlevsel.

Google Haritalar'a uzun basıldığında açılan menüde alttaki üç seçenek Apple'ın standart menüsünde. Uygulamayı buradan silebilir ya da paylaşabilirsiniz.

Menüdeki ilk üç seçenek ise Google Haritalar'a özgü. En üstteki Kaydedilenler (Saved) seçeneği daha önceki kayıtlı konumlarınıza hızlı ulaşım sağlıyor. Örneğin tatildeyseniz ve birden fazla konum işaretlediyseniz. Tüm konumların olduğu ekrana gidebilir, konumlar arasında değişiklik yapabilirsiniz.

Katkılarınız (Your Contributions) seçeneği ise sizi Katkılar bölümüne kıa yoldan götürüyor. Google Haritalar'a düzenli olarak katkı yapan bir kullanıcıysanız bu seçenek size büyük kolaylık sağlayacak.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

KONUM GÖNDERME ÖZELLİĞİ 

Menüdeki üçüncü seçenek ise Konumumu Gönder (Send My Location). Buradan da konumunuzu bir arkadaşınıza ya da aile üyenize hızla gönderebilirsiniz. Özellikle acil durumlarda çok işinize yarayacaktır. Öte yandan Google'da bir kişiyle konumunuzu paylaşmak istiyorsanız o kişinin Gmail adresinin Google Kişiler listenizde eklenmiş olması gerektiğini unutmayın. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

YAKINLAŞTIRMAK İÇİN TEK TIK YETİYOR 

Bir diğer özellik ise yakınlaştırma konusunda sıkıntılar yok edecek kolaylığı sağlıyor. Yapmanız gereken Haritalar'ın ara yüzüne iki kez dokunmak ve ikinci dokunuştan sonra parmağınız kaldırmak yerine ekranda tutmaya devam etmek. Ekranda kalan parmağınızı yukarı veya aşağıya kaydırarak haritayı yakınlaştırabilir ya da uzaklaştırabilirsiniz. Bu özellik iOS'ta olduğu gibi Android'de de kullanılabiliyor. Böyle bir elinizle kahve taşırken diğer elinizle haritayı rahatça kullanabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading