Yandex Metrica

İlk web sitesi 30 yaşında! 30 yılın ziyaret şampiyonu Google

İlk web sitesi 30 yaşında! 30 yılın ziyaret şampiyonu Google

Dünyadaki ilk web sitesi 30 yaşında. İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee "World Wide Web" projesini tam 30 yıl önce ,6 Ağustos 1991'de dışarıdan erişime açmıştı. O günden bu güne dünya çapında web sitesi sayısı yaklaşık 1,9 milyara ulaştı.

Teknoloji

23.01.2024, 17:45

İnternet çağın en büyük icatlarından biri. Ticaretten eğitime, eğlenceden ulaşıma kadar hayatın hemen hemen bütün alanlarını yeniden şekillendirmiş durumda. Pandemi dönemiyle de fiziksel teması azaltarak hayata devam etmeyi sağladığı için yeni bir dönemi başlattığı ifade ediliyor. İnsanlığı internet üzerinden dünyaya bağlayan ilk web sitesinin dışarıdan erişime açılmasından bu yana 30 yıl geçti.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

''WWW'' 1991'DE DOĞDU

İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, "World Wide Web" (www) projesini tanıtan bir metnin yer aldığı ilk web sitesi 20 Aralık 1990'da yayınladı. O tarihlerde sadece İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nden (CERN) içinden erişime açık olan web sitesi henüz "www" formutla devrede değildi. 

6 Ağustos 1991'de Berners-Lee'nin World Wide Web ağını anlatan bu siteyi dışarıdan insanların kullanımına açtı. Ve bugün kullanılan web sayfalarının ilk örneği hayata geçmiş oldu.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

GOOGLE ZİYARET ŞAMPİYONU

Aradan 30 yıl geçti. Web siteleri artık günlük hayatın adeta ayrılmaz parçası. İnternet trafiği ile ilgili veriler paylaşan "Internet Live Stats" sitesine göre, dünya çapında web sitesi sayısı yaklaşık 1,9 milyar seviyesinde. Arama motoru Google açık ara farkla en çok ziyaret edilen web sitesi. Google'ın aylık ziyaret sayısı 86,9 milyara yakın.

Google'ı aylık 22,8 milyar aylık ziyaret ile Youtube, 20 milyar ile Facebook, 13,6 milyar ile Wikipedia ve 5,2 milyar ziyaret ile Yahoo takip ediyor.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

HANGİ ÜLKE ERİŞİM ŞAMPİYONU?

Statista verilerine göre, dünyada 4,66 milyar aktif internet kullanıcısı var. Bu rakam dünya nüfusunun yüzde 59,5'ine denk. Kuzey Avrupa yüzde 96 ile internet erişimi en yüksek bölge. Ülke olarak ise Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka ve İsveç internet erişiminde en yüksek aktif kullanıcıya sahip.  Listenin en son sırasınra Kuzey Kore var. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading