Yandex Metrica

Herkes gizemini merak ediyordu! NASA'dan evin parçasına düşen cisimle ilgili açıklama: Uzaydan düştü!

Herkes gizemini merak ediyordu! NASA'dan evin parçasına düşen cisimle ilgili açıklama: Uzaydan düştü!

ABD’nin Florida eyaletinde bulunan bir evin çatısına geçen ay esrarengiz cismin ne olduğu merak ediliyordu. NASA o cisimle ilgili araştırmasını tamamladığını duyurdu. 

Bilim / Teknoloji

28.04.2024, 06:54

Geçen ay ABD’nin Florida eyaletinde bulunan bir evin çatısına esrarengiz bir cisim düşmüştü. Cisim ABD’li yetkililer tarafından Kenedy Uzay Merkezi’nde incelemeye alınmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda cismin Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ait olduğu belirlendi. NASA geçen ay bir evin çatısına düşen  cisimle ilgili kafalardaki soru işaretlerini giderdi. Cismin Uluslararası Uzay İstasyonu’na ait bir kargo paleti olduğunu açıkladı. 

Bakanı Kacır açıkladı: Tuva Cihangir Atasever'in uzaya çıkış tarihi belli oldu Bakanı Kacır açıkladı: Tuva Cihangir Atasever'in uzaya çıkış tarihi belli... Haberi Görüntüle

ÜÇ YILDIR HAREKET HALİNDEYDİ 

Düşen parça eskiyen nikel pilleri içeren bir kargo paletiydi ve 2021 yılından bu yana dünyaya düşmek üzere uzayda dolaşıyordu.

NASA'dan kara delik simülasyonu! Esrarengiz yapının çekim gücü simüle edildi NASA'dan kara delik simülasyonu! Esrarengiz yapının çekim gücü simüle edildi Haberi Görüntüle

DÜŞEN PARÇANIN YANARAK KAYBOLMASI BEKLENİYORDU 

NASA bu parçanın kontrollü bir şekilde dünyaya dönmesini bekliyordu. Tahminlere göre parça atmosfere girecek ve yanarak kaybolacaktı. Ancak öyle olmadı parça bir evin çatısına düştü. NASA’dan yapılan açıklamada, düşen parçanın yenisiyle değiştirilen eski pillerden oluştuğunu duyurdu. NASA'ın verdİĞİ bilgiye göre parça, metal alaşımından yapılmış 1.6 kilo ağırlığında.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Loading