Yandex Metrica

HackIstanbul, geleceğin siber kahramanlarını yetiştirecek

HackIstanbul, geleceğin siber kahramanlarını yetiştirecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirdikleri "HackIstanbul" etkinliği sayesinde siber kahramanlar yetiştirmek istediklerini söyledi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:01

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirdikleri "HackIstanbul" etkinliği ile siber kahramanlar yetiştirmek istediklerini ifade etti.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

FARKLI ÜLKE VE ŞEHİRLERDEN KATILIMLA BAŞLADI

Bu yıl dördüncü kez müdavimlerine kapılarını açan TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "HackIstanbul"a çeşitli ülke ve şehirlerden katılan HackIstanbul Finalistleri, "Bug Bounty" formatında düzenlenecek final turunda yarışıyor. Final turu bugün başladı ve yarın sona ererken, final turunda, 10 takımın üyeleri 2 gün boyunca final aşamasındaki engelleri aşmak için çalışacak.

AA'ya konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, TEKNOFEST'in başladığı günden bu tarafa Ofis olarak etkinliğin siber güvenlik aktivitelerini gerçekleştirdiklerini ifade etti, ayrıca İstanbul'da gerçekleştiği için etkinlik ismini "HackIstanbul" olarak belirlediklerini söyledi.

Amaçlarının siber güvenlikte uzman siber kahramanlar yetiştirebilmek olduğuna dikkat çeken Koç, bu anlamda da bu sene 'mükafat avcılığı' diye tabir edilen bir içerikle yarışmacıların karşısına çıktıklarını dile getirdi.

Koç, bir siber güvenlik uzmanının 4 ila 7 sene arasında bir sürede yetiştiğini ve kendilerinin burada bir tohum attıklarını kaydetti. Yarışmaya gelenler için, kendilerinin onları dereceye giremeseler bile biz yaptıklarından kabiliyetlerini anladıklarını ve yetiştirdiklerine dikkat çekti.

Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Meslek Lisesi'ni 3 hafta önce açtıklarını ve burada her yıl 30 öğrencilerini siber güvenlik uzmanı olarak yetiştireceklerini ancak 30'dan fazla alamayacakları bilgisini paylaşan Koç, az ama çok nitelikli eğitim vereceklerinin altınız çizid.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading