Yandex Metrica

Gözümüz yükseklerde! Selçuk Bayraktar'dan flaş hamle: O sektöre giriyor

Gözümüz yükseklerde! Selçuk Bayraktar'dan flaş hamle: O sektöre giriyor

Baykar Teknik Lideri Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran bir açıklama geldi. Bayraktar, 'Yakın zamanda uzayla alakalı da bir girişim başlatıyoruz. Dünyaya büyük işler yapacağız.' açıklamasında bulundu.

Teknoloji

04.02.2024, 21:46

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi Programı, Baykar Teknik Lideri ve T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

'DÜNYAYA BÜYÜK İŞLER YAPACAĞIZ'

Baykar Teknik Lideri Selçuk Bayraktar konuşmasında “Yakın zamanda biz, uzayla alakalı da bir girişim başlatıyoruz. (…) Türkiye’nin uzay hikayesiyle alakalı. Dünyaya büyük işler yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR DELTA V'YE ZİYARETTE BULUNMUŞTU

8 Nisan 2021’de Delta V tarafından geliştirilen ve Milli Uzay Programı’nda yer alan Ay Görevi’nde kulanılacak motorun protiplerinden olan SORS hibrit motorunun dikey ateşleme testi gerçekleşmişti. Test sonrası Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve beraberindeki heyet, testi de gerçekleştiği Roket Motoru Ateşleme Tesisi’ni ziyaret etmişti.

Delta V’deki ziyaret bir toplantıyla başlamış ve toplantıda Ay’a sert iniş yapması planlanan uzay aracının geliştirme çalışmaları ele alınırken hibrit roket motorlarının ateşleme sistemleri, yüksek basınçlı kompozit tanklar, vana ve regülatör sistemleri detaylı olarak konuşulduğu aktarılmıştı.

Toplantıya katılan heyet içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Delta V Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, TÜBİTAK UZAY Müdürü Mesut Gökten, TÜBİTAK SAGE Enstitüsü Müdürü Gürcan Okumuş ve Delta V Genel Müdürü Arif Karabeyoğlu katılmıştı.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

AY GÖREVİNE Mİ İŞARET EDİYOR?

Uzay sektörüne hangi kısımdan ne çeşit bir girişimle katılacağına dair henüz net bir açıklaması bulunmayan Baykar’ın, basına yansıyan gelişmeler göz önüne alındığında uzaya erişim özelinde Ay Görevine işaret ettiğini söylemek mümkün.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading