Yandex Metrica

Google son kararını verdi! Bu uygulamalar kalkıyor

Google son kararını verdi! Bu uygulamalar kalkıyor

Google'dan yapılan açıklamaya göre, Play Store'da yer alan veya APK olarak dış kaynaklardan temin edilen ses kaydetme uygulamaları Android telefonlardan kaldırılacak.

Teknoloji

23.01.2024, 19:10

Yapılan telefon görüşmelerini kaydederek sonradan dinlemeye imkan sağlayan 3. taraf yazılımlar hakkında Google yeni bir karar aldı. Sadece dahili depolamaya değil, bulut uygulamalarına da ses kayıtlarını kaydedilebilen ve mahremiyet ihlaline sebep olabilecek uygulamaların kaldırılmasına karar verildi.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

SES KAYDI ARTIK YAPILAMAYACAK 

11 Mayıs 2022’den itibaren yürürlüğe girecek politika değişikliğiyle birlikte geliştiricilerin, Android‘in Erişilebilirlik API’sine erişimi kısıtlanacak. Google’ın açıklamasına göre bu API artık uzaktan aramaların ses kaydını talep etmek amacıyla kullanılamayacak.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

GÜVENLİK SORUNU OLUŞTURUYOR

Google Play Store’dan ve APK olarak dış bir kaynaktan yüklenen üçüncü taraf yazılımlar, bazı işlevlerinin kullanılabilmesi için belirli izinlere (Erişilebilirlik gibi) ihtiyaç duyuyor. Ancak sistem uygulamaları telefona önceden yüklenmiş oldukları için izne ihtiyaç duymadan çalışabiliyorlar. Uygulamaları root izniyle sisteme entegre etmek mümkün olsa da, bu yöntemin güvenilirliği her zaman tartışmaya açık.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading