Yandex Metrica

Google'dan metaverse evreni için dev hamle geldi! Yer yerinden oynayacak

Google'dan metaverse evreni için dev hamle geldi! Yer yerinden oynayacak

Google, metaverse evrenine hızlı bir giriş yapacak. Son gelen bilgilere göre teknoloji devinin AR (Artırılmış Gerçeklik) gözlüklerinde önemli bir adım attı. Project Iris olarak kodlanmış bir AR başlık üzerinde çalışan Google, adından sıkça bahsettirecek gibi duruyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:41

The Verge'te yer alan bir habere göre; Google, Project Iris olarak kodlanmış bir Artırılmış Gerçeklik (AR) başlık üzerinde çalışıyor. Google'ın AR başlığının bilgisayar tarafından oluşturulan grafikleri, gerçek dünya görüntüleri ile harmanlamak için dışa bakan kameralar kullandığı ifade edildi. İki anonim kaynak ise prototiplerin bir çift kayak gözlüğü gibi göründüğünü dile getirdi.

Project Iris için harici bir güç kaynağına kablolu bir bağlantı gerekmediği bildirilirken, cihazın Google'a özel bir yonga seti ile desteklendiği öne sürüldü. Google, en yeni akıllı telefonları Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'da da kendisine özel Tensor çipini kullanmıştı.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

ANDROİD İLE ÇALIŞACAK

Google'ın, Android'te çalıştığı söylenen Project Iris isimli AR başlık için benzersiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor olabileceği de belirtildi.

Google'ın Project Iris başlığını 2024 yılında piyasaya sürmeyi umduğu söyleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading