Yandex Metrica

God Of War 5 ne zaman çıkacak? God Of War 5'in hikayesi ve söylentileri

God Of War 5 ne zaman çıkacak? God Of War 5'in hikayesi ve söylentileri

Playstation severlerin merakla beklediği God Of War 5 Ragnarok ne zaman çıkacak? God Of War'5'in hikayesi nasıl olacak? Gelin detaylara bir göz atalım.

Teknoloji

30.01.2024, 23:09

Playstation'un kendi bünyesinde çıkardığı ve en sevilen oyunlar arasında yer alan God of War'ın yeni oyunu merakla bekleniyor. Henüz 4’ün çıkışının üzerinden 3 yıl geçti. Ancak yeni oyunun duyurulması hayranlarını heyecanlandırdı. Biz de bu durumda devam oyunu olan God of War 5: Ragnarok için bugüne kadar ortaya çıkan tüm bilgileri serinin meraklıları için bir araya getirdik.

God of War serisi, PlayStation 2’den bugüne Sony’nin en dikkat çeken oyunlarının başında yer alıyor. Mitoloji hikayelerinden ilham alan oyunun, üst düzey anlatımı ve oynanabilirliğindeki kalite ile rakiplerine gıptayla baktırıyor. Serinin ilk oyunun yayınlandığı tarihten bu yana 14 yıl geçmiş olmasına rağmen, oyun popüleritesini asla kaybedi ve God of War’ın hayran kitlesi büyümeye devam etti.

God of War serisinin 4. oyunu olan God of War 4'ün, 2018'de yılında En İyi Oyun ödülünü alması epey konuşuldu. Kullanıcılar God of War 4’de hikaye olarak Kratos ve oğlu Atreus’un mücadelesini yönetti. Fakat oyunun fanatikleri God of War 4’ün genel olarak diğer serilerin gölgesinde kaldığını savundu.

God of War oyununu geliştiren Santa Monica Studio, daha kaliteli bir iş ortaya koymak adına dördüncü oyunun ardından oyunun geliştirilmesine için yeni bir unvanı olan bir iş ilanı bile yayınladı.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

GOD OF WAR 5 NE ZAMAN ÇIKACAK?

PlayStation'ın en beğenilen oyunlarından biri olan God of War için geçtiğimiz yıl PS5 lansmanında devam oyunu God of War 5  (God Of War 2: Ragnarok) açıklanmıştı. Çıkış tarihinde sürpriz bir şekilde 2021 yazmasına rağmen, oyunseverlerin bunun düşük bir ihtimal olduğunu düşündü. Çünkü bu kalitede sevilen ve beğenilen bir oyunun 3 yıl kadar kısa bir sürede piyasaya çıkacağı olası görülmedi.

Nitekim oyunun geliştiricisi Santa Monica Studios oyunun çıkış tarihinin 2022'ye ertelendiğini duyurdu. İşte yapılan açıklama:

'Geçtiğimiz sene bir sonraki God of War oyunu için teaser paylaşmamızdan bu yana topluluğun bize gösterdiği sevgi neticesiyle mahçup olduk. Birçok insanın Kratos ve Atreus'un yolculuğunun bir sonraki bölümünü görmek için heyecanlı olması sebebiyle müteşekkiriz. Ekibimizin, ailemizin ve yaratıcı partnerlerimizin güvenliğini ve refahını korurken kaliteli bir oyun sunmaya odaklanmış durumdayız.

Bu düşünce ile, God of War: Ragnarok'un çıkış tarihini 2022 olarak değiştirmeye karar verdik. Devam eden desteğiniz için teşekkür ediyoruz. Sizlere sabırsızlıkla göstermeyi beklediğimiz bazı şeyler var..' açıklaması geldi. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

GOD OF WAR 5'İN HİKAYESİ

God of War oyuncularının hikaye konusunda öngörüleri var. Eğer God Of War'ı yendiyseniz, bu oyunun nereye gideceğini da tahmin ediyorsunuz. Hikayede İskandinav tanrıları, yani Ragnarok'ta  zamanın sonu geldi. Bir önceki oyun olan God Of War 4' oyununda, Ragnarok'un yaşandığında neler olacağına dair birçok akra plan yaşandı.

Bililnen İskandinav mitolojisinde Ragnarok, Odin, Thor, Týr, Freyr, Heimdallr ve Loki dahil olmak üzere tanrıların ölümüne yol açan büyük bir savaşla yer alır. Fakat, God of War'ın şekli bunlardan farklı, çünkü Ragnarok ilk olarak Jötunn Seeress Gróa tarafından kehanet edildi. Kehanetinin orta yerinde “başka bir ülkeden beyaz bir hayalet ve küçük oğlu”, yani Kratos ve Atreus yer alıyor.

Büyük Odin bu kehaneti öğrenince onu öldürdü, fakat kadın ona her şeyi açıklamadı. Bu nedenle takıntılı bir halde daha fazla bilgi aramaya kendini adadı. Jötunheim'da yaşayan devler aslında Ragnarok hakkında her şeyi hakimdi. Bu sebeple Odin orayı istila etti ve kehanetlerine baktı. Odin sonrasında bir öldürme çılgınlığına girişti ve dokuz alemdeki devleri yoketti. Bir noktada devler Jötunheim'a döndü ve kendilerini kehaneti korumak uğruna alemlerin geri kalanına kendilerini kapattılar.

Jötunheim'a gittiğimizde, Ragnarok olaylarının duvardaki resimlerde kehanet edildiğini görüyoruz. Bu bir sürpriz, Ragnarok'un ilk işareti, God of War'da öldürdüğümüz çok düşman olan Baldur'un ölümü burada karşımıza çıktı. 

Aradan geçen 3 yıl, görünüşe göre hem oyunun içinde hem de dışında Ragnarok'u başlatıyor. İki dev kurt olan Sköll ve Hati'nin Güneş'i ve Ay'ı yemesiyle Ragnarok'un resmen başladığını anlıyoruz. Sonrasında, Surtr the Fire Giant, Odin ve Thor tarafından öldürülmeden önce, alevli kılıcıyla Asgard'ı ateşe verir. Odin'in çetesi (Aesir) ve Freya'nın mürettebatı (Vanir) ikilisi arasında bir savaş ortaya çıktı. Bu büyük savaşta Fenrir ile Odin arasında savaş çıkar ve ikisi de yok olur. En son Dünya Yılanı ve Thor arasında bir savaş ortaa çıkar ve görünüşe göre Thor yılana öyle sert bir darbe indirir ki Yggdrasil parçalanır ve Yılanı zamanda geriye yollar.

Duvardaki resimde yer alan açıklama ve resim, Kratos'un kendi oğlu Atreus'un elinde ölümünün bir görseliydi. Kratos'un  tekrar kadere meydan okuduğunu anlıyoruz. Bu olaylardan kaçının gerçeğe dönüşeceği henüz net değil. Fakat Kratos'un ölümünün ardından, Atreus'un bir kurtlarla buluşacağı ve üçünün birlikte seyahat edeceği kehanetinde yer alır. Bu kurtların aslında Sköll ve Hati olduğunu düşünüyoruz fakat bu net değil, şimdilik bazı kısımlar belli olmadığından varsayım yapıyoruz.

Kesin olan şu ki henüz hikayede neler olup bittiği hakkında net bir şey bilmiyoruz, fakat son süreçt video oyunu gazetecisi ve içerik yaratıcısı olan Alanah Pearce, Sony Santa Monica Studios'un kadrosuna oyun yazarı olarak katıldı. Bu da haliyle beklentileri yükseltiyor.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

GOD OF WAR 5 RAGNOROK FRAGMAN

>Fragman oldukça ilgi çekti. Sondaki güçlü bir ses, zaman yaklaşıyor diyor. Muhtemelen bu Atreus'a söylendi.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

KRATOS VE İSKANDİNAV TANRILARI

God of War 4’ÜN bitiminde Kratos, İskandinav Işık Tanrısı Baldur ile savaşa girişiyor. Kratos’un savaşı kazanmasından sonra, Kratos ve Atreus, Kratos’un karısı Faye’nin küllerini Jotunheim’in zirvesinden atmak üzere yola çıkıyorlar. Oyunun sonunda Faye’nin Atreus,'u Laufey ismi ile çağırdığını öğrendik. Bu isim ise bizi İskandinav mitolojisinde bir tanrı olan Loki’ye ulaştırıyor. Yolu İskandinav tanrıları ile de kesişen Kratos’un beşinci oyunda Thor ile karşı karşıya gelmesi kesin. Oyunun sonundaki sahne bunu net gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading