Yandex Metrica

Elon Musk'tan intikam almak için yeni Twitter kuruyorlar: Jack Dorsey açıkladı

Elon Musk'tan intikam almak için yeni Twitter kuruyorlar: Jack Dorsey açıkladı

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Elon Musk'a tepki olarak yeni bir sosyal medya platformu kuruyor. Yakında test sürümü yayınlanacak Bluesky uygulamasıyla Dorsey, Musk'tan nefret edip Twitter'ı bırakmış kişileri bünyesine katmayı hedefliyor.

Teknoloji

23.01.2024, 20:00

Amerika'da Demokrat Parti yanlısı sansürcü ekip, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından tasfiye edilmesinin ardından 'yeni Twitter' için kolları sıvadı. 44 milyar dolara satılan sosyal medya platforumun kurucusu Jack Dorsey, Bluesky uygulamasının test sürümünü başlatmaya hazırlandığını duyurdu. 

Twitter'dan kovulmuş ekiple yakın ilişkileri bilinen Huffington Post'taki habere göre, Bluesky'ın neye benzediği ve nasıl çalışacağı henüz netleşmedi ancak şimdiden Twitter'a rakip olarak görülüyor.

Amerikan müesses nizamı tarafından sık sık reklamı yapılacağı şimdiden belli olan Bluesky, Web-3 anlayışı kapsamında tek bir sunucudan değil, 'merkezi olmayan bir ağ sisteminden' yayın yapacak. 

Jack Dorsey

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

TWITTER'I BIRAKMA FURYASI

Jack Dorsey ve Twitter'dan kovulan ekip tarafından yönetileceği belirtilen Bluesky ilk etapta Elon Musk'a antipati besleyenleri bünyesine toplamayı hedefliyor. 

Çok takipçili bazı ünlüler Elon Musk'ın Twitter'ın yeni sahibi olmasıyla birlikte bu sosyal medya platformunu kullanmayı bıraktı. 

Elon Musk

Twitter'dan ayrılma furyasına Hollywood karakterleri öncülük ediyor. Grey's Anatomy yapımcısı Shonda Rhimes 1,9 milyon takipçisine 'Hoşçakalın' dedikten sonra hesabını kapattı.

This Is Us isimli yapımın sahibi Ken Olin ise 300 bin dolayındaki takipçisine "Elon Musk varsa ben yokum... İşte gidiyorum" diyerek başka bir platformu kullanacağını duyurdu. 

Ünlü senarist Brian Koppelman da benzer biçimde davranarak Twitter'dan ayrıldığını ilan etti ve kendisini takip etmek isteyenlerin Instagram ve Tiktok'a gelmesini istedi. 

Mia Farrow gibi bazı ünlüler ise "Elon Musk Twitter'ı alırsa burayı bırakırım" demesine rağmen sözlerinden çark etmeyi seçti. 

Tartışmaların önümüzdeki günlerde büyüyerek sürmesi ve bu esnada Bluesky'ın kendine alan açmaya çalışması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading