Yandex Metrica

Elon Musk'ın ardından herkes o platforma akın etti! Yeni sosyal ağ Mostodon nedir, nasıl kullanılır?

Elon Musk'ın ardından herkes o platforma akın etti! Yeni sosyal ağ Mostodon nedir, nasıl kullanılır?

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk'ın Twitter'ı alıp kendi isteklerine göre platformu dizayn etmesi sosyal medya kullanıcılarını canından bezdirdi. Bunun neticesinde kullanıcılar kendisine farklı bir platform ararken imdada Mostodon yetişti. Peki, Mostodon nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar.

Teknoloji

23.01.2024, 20:02

Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınmasıyla birlikte sosyal medya platformunda çok sayıda köklü değişim yaşandı. Geçtiğimiz günlerde, Tesla ve SpaceX gibi vizyoner şirketlerin de CEO'luğunu yapan Elon Musk, mavi tik özelliğini paralı yapacağını duyurmuş, bu habere Twitter kullanıcıları en yüksek perdeden tepki göstermişti.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

PLATFORM KULLANIM AMACINDAN ÇIKIYOR MU?

Elon Musk, bununla da sınırlı kalmadı ve bir dizi yeniliği kullanıcılarla paylaştı. Mikro Blog olarak kullanılan Twitter'de tweet düzenleme ve karakter sınırını kaldırmak da yapılacak işlemler arasında. 

Karakter sınırının kaldırılması demek, Twitter'ın varoluşuna oldukça aykırı bir eylem olarak görülüyor ve sosyal ağ kullanıcıları uzun uzun yazılar okumak istemediğinden bu düzenlemeye de karşı çıkıyor.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

TWITTER'IN ALTERNATİFİ: MOSTODON

Elon Musk sonrasında platformu terk etmeye başlayan kullanıcılar yeni sosyal medyasını bulmuş gibi görünüyor. Mostodon olarak isimlendirilen bu yeni ağ Twitter'a benzese de temelde birçok noktada ayrılıyor.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

MOSTODON NEDİR?

Bir günde yaklaşık 70 bin kişinin üye olduğu Mostodon  yıl önce kuruldu ve adını fillerin atası Mostodon'dan alıyor. Merkeziyetsiz bir ağ olarak çalışan bu platform, açık kaynaklı bir yazılım kullanıyor. 

Mostodon, bünyesinde birçok sunucu barındırıyor ve bu sunucular, şehir, ülke, topluluk ya da ilgi alanlarına göre oluşturuluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading