Yandex Metrica

Dünyanın sonunun geleceği tarih 49 yıl önce belli oldu! Yapay zeka her detayı anlattı

Dünyanın sonunun geleceği tarih 49 yıl önce belli oldu! Yapay zeka her detayı anlattı

Dünyanın sonunun ne zaman geleceği insanlık tarihi boyunca çeşitli tahminlerle açıklanırken konuyla ilgili en detaylı çalışma 1700'lü yıllarda fizikçi Isaac Newton tarafından yapılmıştı. Diğer yandan 1970'li yıllarda birkaç bilim insanı ortaya bir yapay zeka çıkararak kıyametin kopacağı tarihi öğrendi.

Teknoloji

18.03.2024, 19:22

Kıyametin kopacağı tarih insanlık tarihi boyunca merak edilen konuların başında geldi. Çağlar boyunca dönemin bilim insanları, felsefeciler ve din adamları çeşitli çalışmalar veya kehanetlerle dünyanın sonunun geleceği tarihi bulmaya çalıştılar. 

Milliyet.com'dan Betül Yasemin Keskin'in haberine göre, İngiliz bilim adamı, Yer çekimi Kanunu'nun mucidi Isaac Newton 1704 yılında bir dizi matematiksel hesaplama kullanarak 2060 yılı civarında dünyanın sonunun geleceği öngörüsünde bulundu. Newton'ın bu tahmini yaparken dönemin kutsal kitaplarından yararlanmıştı ve bu nedenle söyledikleri modern fizik ile astronominin temellerinden uzak olduğu için o yıllarda çok fazla dikkate alınmadı.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

ÇEVRESEL ŞARTLAR GÖZ ÖNÜNE ALINDI

Ancak bir grup bilim insanına göre Newton'ın tahmininden 300 yıl sonra Hristiyanlığın kutsal kitabı İncil'de yer alan bazı kodlar dünyanın sonunun geldiğini işaret ediyordu. Artan nüfus ve azalan doğal kaynaklar göz önüne alındığında bilim insanları dünyanın sonunun yakın olduğuyla ilgili neredeyse hemfikir oldular.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

PROGRAM NEWTON İLE AYNI TARİHİ BULDU 

Yıl 1973'e geldiğinde ise, sanayiciler ve bilim insanlarından oluşan Roma Kulübü, gezegenin içinde bulunduğu çeşitli çevresel sorunları inceleyerek dünyanın sonunun yakın olduğuna inandı. Aşırı sanayileşme ve iklim değişikliği gibi insanlığın varlığını tehdit eden bir dizi problemin dünyanın sonunu getirdiği konusunda bilim insanları da ikna olmuştu. Bundan yola çıkarak Roma Kulübü'nden bilim insanları ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından medeniyetin çöküşünü öngören bir bilgisayar programı geliştirildi.

Diğer yandan bu program Newton ile aynı tarihe işaret etti. Kıyamet tahmini yapan bilgisayar programı dünyanın 2060 yılına kadar sona erebileceği verisini elde etti.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA İNCİL'İ OKUDU 

1970'li yıllardan günümüze dek çok konuşulan bu programın kıyametle ilgili modelleme tahminlerini nasıl yapabildiği ve kaynağının ne olduğu konusu akıllara çeşitli soruları da getirdi. Konuyla ilgili programın yaratıcısı algoritma mühendisi ve kuantum araştırmacısı Profesör George Davila Durendal'ın açıklaması ise şu şekildeydi:

Buluşumun yapay zekası İncil'den yaratıldı. Bu program İncil'i okuyarak her ayrıntısını öğrendi. Yapay zekâya insanlığın varlığını derinden sarsan konular hakkında tahminler yazmasını söyledim. Bu konulardan biri de Kıyamet Günü'ydü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading