Yandex Metrica

Bu telefonlar iPhone'a taş çıkartıyor! Görünce keşke Türkiye'de satılsa diyeceksiniz

Bu telefonlar iPhone'a taş çıkartıyor! Görünce keşke Türkiye'de satılsa diyeceksiniz

Akıllı telefon pazarını Apple, Samsung ve Xiaomi gibi markalar baskılıyor. Çıkardıkları amiral gemisi modellerle en çok satanlar listesinde üst sıralarını her zaman koruyan bu markalar dışında bir de Türkiye'de satışı olmayan markalar bulunuyor. Türkiye pazarına girmeyen bu markalar özellikleriyle iPhone, Samsung gibi markaları geride bırakıyor. İşte Türkiye'de satışı olmayan akıllı telefonlar...

Teknoloji

24.03.2024, 02:14

Türkiye'de akıllı telefon pazarını domine eden Apple, Samsung, Xiaomi, Oppo gibi markalar en çok satanlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Apple son çıkardığı iPhone 14 serisi ile Türkiye'de yine çok sayıda kullanıcının yeni telefonu olurken Xiaomi yeni serileriyle Android pazarını baskılamaya devam ediyor. 

Fakat Türkiye'de satılmayan öyle markalar var ki yukarıda sayılan markaları gölgede bırakacak özelliklere sahip. Satış endişesi gibi sebeplerle Türkiye pazarına girmeyen veya daha önce bulunup Türkiye'den çekilen bu markalar yeni modelleriyle en güncel amiral gemisi modelleri bile geride bırakabiliyor. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

ASUS ZENFONE 9 

Bu markalardan ilki 2014 yılına Zenfone serisi ile Türkiye'ye giren Asus markası. Asus yeni çıkardığı Zenfone 9 modeli ile amiral gemisi telefon serisine iddialı bir giriş yaptı. 

5.9 inçlik ekran 1080p çözünürlükle gelirken, 8 GB ram Snapdragon 8+ işlemci ile destekleniyor. Fotoğraf çekmeyi sevenleri de düşünen Asus, 50 megapiksellik kamerası ile F1.9 diyafram açıklığını kullanıyor. Video çekecekler için 8K çözünürlük özelliği sunan Zenfone 9, 2022 Temmuz ayında satışa çıktı. Türkiye pazarına girmeyen Asus, 640 dolar fiyat etiketiyle yurt dışında satılıyor. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

GOOGLE PİXEL 7 

Diğer bir model ise Google'ın saf Android arayüzüyle gelen Pixel 7 modeli. Pixel 7, henüz yeni bir model olmasına karşın teknoloji gündeminde şimdiden yer edinmeye başladı. 

6.7 inçlik ekran 1440p çözünürlükle gelirken 8 ve 12 GB ram seçenekleri Google'ın yüksek performanslı işlemcisi Tensor G2 ile destekleniyor. Asus'la benzer şekilde 50 megapiksellik kamera donanımına sahip Pixel 7, 4K video kayıt seçeneği ile kullanıcılarına Vlog çekimlerinde iddialı ekipman olarak öne çıkıyor. Pixel 7 860 dolardan satışa sunuluyor.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

SONY XPERİA 5 MARK 4 

2010'lu yılların başında Xperia serisi ile çok sayıda kullanıcının kalbini fetheden Sony, Türkiye pazarından çekilmişti. Yurt dışında telefon pazarını bırakmayan Sony, Eylül ayında satışa çıkardığı Xperia 5 IV modeli ile şimdiden birçok rakibini elemeye başladı. 

6.1 inçlik OLED ekranla gelen Xperia 5 IV, 1080p çözünürlük ve 449 PPI'lık piksek yoğunluğu ile doyurucu bir ekran deneyimi sunuyor. 

5000 mAh bataryaya sahip olan model 30W hızlı şarj özelliğini destekliyor. Xperia 5 IV, kamerası ile iddialı bir çıkış yapıyor. Daha önceki modellerin kameralarında da iddialı olan Sony adet haline gelen Leica lense sahip modelde 12 megapiksellik kamera sunuyor. Diğer yandan Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye 8 GB ram eşlik ederken 128 GB dahili depolama 1 TB'lı hafıza kartı desteği ile geliyor. Xperia 5 IV, 890 dolardan satışa sunuluyor. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

NOKİA X30 

Bir dönem dünya genelinde telefon pazarını domine eden Nokia ise anavatanı Finlandiya'da hala çok satanlar listesinin ilk sırasını işgal ediyor. Akıllı telefon terimi ortaya çıkınca bir anda pazarın gerisine düşen Nokia, yeni bir hamle ile Android çağını yakalamaya çalışıyor. 

Son olarak Eylül ayında X30 modelini tanıtan Nokia, 6.43 inçlik ekranla 1080p'lik bir deneyeim sunuyor. Rakiplerine göre daha eski olan Snapdragon 695 işlemciye yer veren X30 6 GB RAM ile sunuluyor. Kamera yönünde iddialı olan Nokia 50 megapiksellik kamera sunuyor. Ayrıca rakiplerine göre daha ucuz olan X30 540 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

VIVO IQOO 11

VIVO IQOO 11 ise bir diğer model olarak öne çıkıyor. Henüz tanıtımı yapılmayan IQOO 11, 6.78 inçlik ekranda 1440p ve 507 piksel yoğunluğu ile doyurucu bir ekran deneyimi vaat ediyor. 

512 GB depolama sunan IQOO 11 12 GB ram seçeneği ile Snapdragon 8 Gen 2 işlemci sunuyor. 50 megapiksellik kamera 4K video kaydı yapabilirken 120W hızlı şarj özelliği kısa sürede telefonun şarjını 0'dan 100'e çıkaracak. Vivo IQOO 11'in fiyatı ise henüz belli değil. 

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

MOTOROLA EDGE 30 

Cep telefonlarının ilk çıktığı dönem piyasayı domine eden Motorola, akıllı telefon pazarına da iddialı bir şekilde geri döndü. Motorola Edge 30 modeli 6.5 inç ekranla 1080p, 405piksel yoğunluğu ile ekran deneyimi sunuyor. 

8 GB RAM'in Snapdragon 778G+ işlemci ile destklendiği Edge 30, 256 GB depolama alanı ile geliyor. 200 MP üçlü kamera ile iddialı olan Motorola markası OIS özelliği ile sarsılmalara karşı önlemini almış durumda. Nisan ayında satışa çıkan Edge 30 rakiplerine göre çok ucuz olması ile ön sıralarda yerini alıyor. Edge 30 380 dolardan satışa sunuluyor. 


Loading