Yandex Metrica

Bitcoin ve Altcoin’leri etkileyen kripto balinaları kim? Bitcoin balinaları önemi ne?

Bitcoin ve Altcoin’leri etkileyen kripto balinaları kim? Bitcoin balinaları önemi ne?

Kripto para birimleri her ne kadar rekor piyasa değerlerine ulaşsa da, mevcut durumda altın piyasasının yaklaşık dörtte biri büyüklüğünde. Bu nedenle, arzın belirli bir kısmını elinde tutan balinalar, fiyatları istediği yönde etkileyebilme yeteneğine sahip görünüyor. Peki, Bitcoin ve Altcoin’leri etkileyen kripto balinaları kim? Bitcoin balinaları önemi ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Teknoloji

16.03.2024, 06:51

Kripto para topluluğunda, büyük miktarda Bitcoin (BTC) tutan ve Bitcoin değerini manipüle etme gücüne sahip olan kişi veya kuruluşlar Bitcoin balinaları olarak bilinir. Peki, Bitcoin ve Altcoin’leri etkileyen kripto balinaları kim? Bitcoin balinaları önemi ne? İşte detaylar...

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

KRİPTO BALİNALARI KİM?

Balinalar dışındaki diğer oyuncular, tuttukları Bitcoin miktarlarına bağlı olarak kripto alanında diğer deniz hayvanları olarak anılır. Aşağıdaki grafikte, her bir kategorinin ne kadar BTC’ye sahip olduğunu gösteriliyor.

Bitcoin’in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto, aynı zamanda ilk madenciydi. Satoshi’nin 22.000’den fazla blok çıkardığı ve ödül olarak bir milyondan fazla BTC kazandığı için en büyük Bitcoin önbelleğini elinde tuttuğu tahmin ediliyor. Satoshi‘nin kimliği bilinmiyordu, ancak son gelişmeler bazı ilginç sonuçlar doğurdu. ABD’deki büyük bir davada, yakın zamanda Bitcoin’i icat ettiğini iddia eden Avustralyalı bir işadamı Craig Wright, eski bir iş ortağına on milyarlarca dolar Bitcoin ödemekten kaçınma hakkını kazandı. Jüri, Wright’ın takma adlı Bitcoin white paper yazarı Satoshi Nakamoto’nun arkasında olduğunu belirtti. Bununla birlikte, Wright’ın iddiaları, kısmen Satoshi tarafından çıkarılan orijinal BTC’nin hiçbirini hareket ettiremediği için kripto topluluğunda şüpheyle karşılanıyor.

The Winklevoss Twins: The Social Network’te Armie Hammer tarafından canlandırılan Cameron Winklevoss ve Tyler Winklevoss, raporlara göre, 100.000’den fazla Bitcoin bulunduruyorlar ve bu da onları listenin en üstüne yerleştiriyor.

Matthew Roszak: Bir başka erken BTC meraklısı, Mark Roszak, ilk Bitcoin’ini 2012’de satın aldı ve bu sıralar blockchain inovasyonuna adanmış bir şirket olan Bloq’un başkanı ve kurucu ortağı. Roszak aynı zamanda ilk blockchain ticaret organizasyonu olan Chamber of Digital Commerce’nın da başkanıdır.

Michael Saylor: Başka bir kripto savunucusu MicroStrategy’nin kurucusu, girişimcisi ve CEO’su. Saylor’un 17.700’den fazla Bitcoin’i var ve MicroStrategy geçen yıl 1 milyar doların üzerinde Bitcoin satın aldı. MicroStrategy, daha fazla işletmenin Bitcoin’i benimsediğini görmek istiyor.

Tim Draper: Draper Fisher Jurvetson, Draper Venture Network, Draper Associates ve Draper Goren Holm’u kuran ABD’li bir girişimci ve risk sermayedarıdır. Ancestry.com, Twitch, Tesla, Hotmail, SpaceX, AngelList, Twitter, Coinbase, Robinhood, Hotmail, Skype ve Boeing’e Draper tarafından yatırım yapıldı. Bitcoin ve ademi merkeziyetçiliğin savunucusu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading