Yandex Metrica

6G teknolojisi nedir? 6G bağlantı teknolojisi ne zaman kullanılacak, neler getirecek?

6G teknolojisi nedir? 6G bağlantı teknolojisi ne zaman kullanılacak, neler getirecek?

6G teknolojisi gündemde yerini aldı. Bu zamana kadarki en gelişmiş kablosuz altyapı 5G teknolojisiydi. Dünya 6G teknolojine hazırlanırken ne zaman kullanılacağı ve detayları merak ediliyor. Peki 6G teknolojisi nedir? 6G bağlantı teknolojisi ne zaman kullanılacak, neler getirecek?

Teknoloji

04.04.2024, 22:38

Teknoloji devi vivo, 6G tekonojisi hakkında detaylı bir rapor yayımladı. Raporda 6G teknolojisinin potansiyel gücü ve gelecekte dünyanın bu teknolojisi sayesinde nasıl bir yer olacağı açıklandı. Peki 6G teknolojisi nedir? 6G bağlantı teknolojisi ne zaman kullanılacak, neler getirecek?

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

6G TEKNOLOJİSİ NEDİR?

vivo, 6G teknolojisi hakkında hazırladığı raporu 2020 yılında yayınladı. 10 yıl için birçok potansiyel 6G dijital senaryosuna ilişkin içgörüler sağlayan ‘Dijital Yaşam 2030+’ ve ‘6G Vizyon, İhtiyaçlar ve Zorluklar’ temalarını ele aldı. vivo'nun üçüncü 6G teknik incelemesi “Fiziksel ve Dijitalin Entegre Edilip Serbestçe Bağlandığı bir Dünya İnşa Etmek: 6G Hizmetleri, Yetenekleri ve Kolaylaştırma Teknolojileri” raporunda, 6G’yi ve vivo uzmanlarının, insanların hayatlarını 2030’un ötesinde şekillendireceğine inandığı teknolojileri derinlemesine inceledi.

6G teknolojisiyle iletişimin, hesaplamanın ve algılamanın tek bir sistemde birleştirilmesi hedefleniyor. Entegre bir 6G ağının sadece insanları insanlara bağlamakla kalmayıp, bununla beraber insanları makinelere ve makineleri makinelere bağlayarak yepyeni bir dijital oluşturacağı ön görülüyor. Böylelikle 2030 senesine kadar yüz milyarlarca cihazın birbirine bağlanacağı düşünülüyor.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

6G TEKNOLOJİSİ NELER GETİRECEK?

6G, sürükleyici karma gerçeklik, holografik ve çok duyusal iletişim gibi tamamen yeni deneyimleri hayatımızla birleştirmek için temel telekom hizmetlerini genişletiyor. 6G mobil veri bağlantısı hizmetleri kapasite, veri hızı, gecikme süresi, güvenilirlik ve diğer birçok açıdan hız kesmeden gelişmeyi sürdürüyor. Bu da kişilerin ve sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak için uçtan uca daha fazla esneklik ve uyarlanabilirlik ile müşteri yelpazesini genişletmeye ve hizmetlerin değerini çoğaltmaya yardımcı oluyor.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

"DAHA FAZLA ERİŞİM TEKNOLOJİSİNİ ENTEGRE EDECEK"

vivo 5G standart uzmanı Rakesh Tamrakar konuyla alakalı olarak "6G, yeni nesil bağlanabilirliği insanların hayatlarının her alanına getirmemize olanak sağlayacak. Daha fazla erişim teknolojisini entegre edecek, daha büyük bir fiziksel alanı kaplayacak ve daha fazla hizmeti destekleyerek daha iyi çekirdek yetenekler sağlayacak. 6G; endüstrileri, ulaşımı, çalışma alanlarını ve evleri sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayarak, topluma büyük katkı sağlayacak.” dedi.

vivo, yeni 6G hizmetlerini desteklemek ve algılama ile iletişimin entegrasyonunu oluşturmak için yeni ağ işlevlerinin tanıtılması gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Bu sebeple 6G, mobil ağ ve bilgi işlem, alanlar arası veri etkileşimi ve yerel AI ağını birleştirecek yepyeni bir sistem mimarisi tasarımına ihtiyaç duyulduğu söyledi.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

6G, KABLOSUZ AĞLARDA YENİ BİR FIRSAT ALANINA ENTEGRE EDİYOR

vivo’ya göre iletişim bağlantılarını hücresel kablosuz ağlarda yeni bir fırsat alanına entegre eden 6G yerel AI; ağ ve hava arayüzü verimliliğini daha iyi hale getiriyor, sistem esnekliğini sağlıyor ve maliyeti kısıyor. Son derece düşük güçte olan bu iletişim, terminal erişiminin önündeki engelleri en aza indirerek her yerde bağlantı yapılmasını sağlıyor. Şu anda, Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) evrimi, Reconfigurable Intelligent Surface (RIS) teknolojisiyle daha verimli ve daha esnek bir ağa giden yolu açan heyecan verici araştırma alanlarından yalnızca bazıları arasında bulunuyor.

vivo İletişim Araştırma Enstitüsü Başkanı Qin Fei, 6G’nin gelişmesi için kendilerini adadıklarını şu sözlerle açıkladı:

“Dünyanın önde gelen akıllı telefon satıcılarından biri olarak, son teknolojiye sahip 5G akıllı telefonları uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirerek tüketicileri güçlendirmeye kararlıyız. Aynı zamanda, geleceğin teknolojisi olan 6G için çalışmalarımız da hız kesmeden gelişme kaydediyor. Ar-Ge'nin ön saflarında yer alan şirketimiz, 6G dünyasının neye benzeyebileceğini ve oraya ulaşmak için hangi teknolojileri geliştirmemiz gerektiğini keşfetmeye devam ediyor.”

6G TEKNOLOJİSİ NE ZAMAN KULLANILACAK?

vivo tarafından 2020 yılında hazırlanan 6G teknolojisinin 10 yıl içinde hayatımızın içinde olacağı düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading