Yandex Metrica

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a raylı sistem geliyor

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a raylı sistem geliyor

nkara'daki Trabzon Tanıtım Günleri'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada "Trabzon'umuza, Akçaabat'tan Yomra merkeze ulaşan, şehir hastanesi, Akyazı Stadyumu, meydan, üniversite, otogar ve havalimanı gibi birçok önemli durağı içeren 31,9 kilometre uzunluğunda 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi kazandıracağız" dedi.

Ekonomi

09.05.2024, 16:59

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri'ne katıldı. Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada Trabzon halkına raylı sistem müjdesi verdi.

Hemşehri ve yardımlaşma cemiyetleriyle Trabzonluluk kimliğini tanıttıklarına işaret eden Uraloğlu, "Trabzon Tanıtım Günleri gibi etkinlikler, sıla hasretiyle kavrulan yüreklerin avunduğu organizasyonlardır. Bu etkinlikler, tarihimizi, kültürümüzü, şehrimizin eşsiz doğa güzelliklerini ve ürettiklerini tanıtmak için çok iyi fırsat. Ancak en önemli özelliklerinden biri ise insanın doğduğu yerle doyduğu yer arasında kardeşlik köprüsü kurmasıdır. Trabzon, ahenk içinde yaşayan binlerce yıllık bir kültür mozaiği. Trabzon'umuzun güzelliklerini, zenginliklerini, bolluk ve bereketini tanıtmak, tattırmak ve göstermek için böyle günler düzenliyoruz." dedi.

Uraloğlu, 85 milyon vatandaşa Trabzon'un zenginliği, kültürü ve insanı ne kadar iyi tanıtılırsa, şehrin geleceğine o denli büyük yatırım yapılmış olunacağını belirtti.

Piyasaların kraliçesi! Hatice Kolçak'tan zengin ettirecek tüyo Piyasaların kraliçesi! Hatice Kolçak'tan zengin ettirecek tüyo Haberi Görüntüle

TURİST SAYISI 1,5 MİLYONU AŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkeye ve Trabzon'a vefa, gönül ve hizmet borcunu en iyi şekilde ödeme gayretinde olduklarını bildiren Uraloğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Trabzon'umuz, ülkemizin en yaşanabilir kentleri listesinde 10. sırada. 2023'te yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehir oldu. Son yıllarda sürekli artış gösteren bir turizm potansiyeli var. Trabzon'umuzu geçen yıl 706 bin 532 yabancı, 612 bin 767 yerli turist olmak üzere 1 milyon 300 binin üzerinde misafir ziyaret etti. Bu sayının bu yıl 1,5 milyonu aşacağını düşünüyoruz. Bunu, kaliteyle ve markalaşmayla sağlayacağız."

Cebinde 835 TL'si olan Milli Emlak'tan arsayı kapar: 29 ilde hazine arazilerinin satışı başladı Cebinde 835 TL'si olan Milli Emlak'tan arsayı kapar: 29 ilde... Haberi Görüntüle

MARKALAŞMANIN ÖNEMİ

Trabzon'da üretilen ürünlerin markalaşmasına önem verilmesi gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, "Dünyada bunun pek çok örneği var. Bu tür etkinlikleri, üreticilerimizin ufkunu açması noktasında da önemsiyorum. Hükümet olarak biz her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

Son 22 yılda Trabzon'un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Uraloğlu, ''Trabzon'un 2003'e kadar 56 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 242 kilometreye çıkardık. Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Erzurum ve Doğu-Güneydoğu'ya bağlayan Yeni Zigana Tüneli'ni inşa ettik. Bugüne kadar tünelden yaklaşık 2,5 milyon araç geçti.'' dedi.

Bakan Uraloğlu, Kanuni Bulvarı Yolu'ndaki çalışmalarda son aşamaya geldiklerine dikkati çekerek, üç kısım halinde yapacakları Güney Çevre Yolu'nun ilk etabının çalışmalarını hızlandırdıklarını ve projeyi hızlıca bitireceklerini ifade etti.

Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile ticaret yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama! Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile ticaret yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama! Haberi Görüntüle

TRABZON HALKINA RAYLI SİSTEM MÜJDESİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi'ni hayata geçirecek protokolün dün imzalandığını anımsatan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Trabzon'umuza, Akçaabat'tan Yomra merkeze ulaşan, şehir hastanesi, Akyazı Stadyumu, meydan, üniversite, otogar ve havalimanı gibi bir çok önemli durağı içeren 31,9 kilometre uzunluğunda 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi kazandıracağız. Trabzon Havalimanı'mızın genişletme çalışmalarına da başladık. Bu çalışmalar elbette kısa vadeli çözümdür. Yeni havalimanı projesini de yatırım programına aldık. 3 bin 240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist inşa ederek geniş gövdeli uçakların da inebileceği bir havalimanına kavuşacağız. 70 bin metrekarelik terminal binasında yılda 15 milyon yolcuyu ağırlayabileceğiz. Tamamlandığında Trabzon'a uzun yıllar hizmet edecek kıymetli bir eser olacak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading