Yandex Metrica

Sitede Ara

Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile ticaret yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama!

Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile ticaret yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracat yaptığı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Bolat, "İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır" dedi. Bakan Bolat'ın paylaşımının hemen ardından İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından da İsrail ile ticaret yapılıyor söylemine ilişkin açıklama yapıldı. DMM tarafından asılsız iddiaya ilişkin "Ortaya atılan ve basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çekti.' iddiası doğru değildir" denildi.  

Ekonomi

10.05.2024, 11:04

Ticaret Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ticari kısıtlamaların çoğunu kaldırdığı iddası Ticaret Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanladı.

1 ay boyunca bunu yaparsanız milyoner olursunuz! İslam Memiş'ten son dakika uyarısı 1 ay boyunca bunu yaparsanız milyoner olursunuz! İslam Memiş'ten son... Haberi Görüntüle

"ALDIĞIMIZ KARARIN ARKASINDAYIZ"

Bakan Bolat yaptığı açıklamada "İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır" dedi.

Ev sahibi olmak isteyenlere bakanlıktan destek: Karşılıksız 500 bin TL! İşte konut paketi desteğinde şartlar... Ev sahibi olmak isteyenlere bakanlıktan destek: Karşılıksız 500 bin TL!... Haberi Görüntüle

"İSRAİL İLE TİCARETİN DURDURULMASI KARARIMIZ YÜRÜRLÜKTE"

Bakan Bolat "İsrail’in Gazzeye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir" açıklamasında bulundu.

 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından da İsrail ile ticaret yapılıyor iddialarına ilikin açııkalama yapıldı. DMM, "ortaya atılan ve basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çekti.' iddiası doğru değildir" denildi.

Gümüş zincirleri kırdı, ralli başladı: Yarışı kim kazanacak? Gümüş zincirleri kırdı, ralli başladı: Yarışı kim kazanacak? Haberi Görüntüle

"İDDİALARIN GERÇEKLİKLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR"

DMM, tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Türkiye, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana, Gazze Şeridi’nde yürüttüğü ve masum Filistin halkına karşı uyguladığı katliama yönelik siyasi ve diplomatik çalışmaları en üst düzeyde gerçekleştirmeye devam etmektedir. Uluslararası kamuoyunu manipüle etmek için ortaya atılan bu ve benzeri iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

 

Sigaraya bir zam daha! O grubun ürünleri pahalandı: Kent, Tekel 2000, Pal Mall, Viceroy kaç lira? Sigaraya bir zam daha! O grubun ürünleri pahalandı: Kent, Tekel... Haberi Görüntüle

ÖNCESİNDE 54 ÜRÜNÜN İHRACATI KISITLANMIŞTI 

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan'da yaptığı açıklamada, 54 ürün grubunun İsrail'e ihracatının kısıtlandığını duyurmuştu.

Milyonlarca emekli Temmuz zammına odaklandı! Emekli zammı için yeni ipuçları ortaya çıktı: 10,13 ve 17 bin maaş alanlar... Milyonlarca emekli Temmuz zammına odaklandı! Emekli zammı için yeni ipuçları... Haberi Görüntüle

"TÜM ÜRÜNLERDE İHRACAT VE İTHALATI DURDURDUK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Vakıf Haftası toplu açılış ve vakıf insan ödül töreninde İsrail ile ticaretin tamamen durdurulduğuna dair açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösteren Erdoğan, "İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz. 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk. Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık." demişti. 

Aman dikkat! Nakiti olan kuyumcuya akın ediyor Aman dikkat! Nakiti olan kuyumcuya akın ediyor Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE GAZZE SINAVINI EN İYİ ŞEKİLDE VEREN ÜLKEDİR"

Erdoğan konuşmasının devamında "15 bini çocuk 35 bin kardeşimizin hayatına kastedenlerin hukuk önünde hesap vermesi için tüm imkanlarımızı kullanacağız. Filistin halkının en zor günlerinde yardımına koşan milletimiz insanlığında vicdanı oldu. İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese veya görse de çarpıtsa da Türkiye Gazze sınavını en başarılı veren ülkedir. Bunda gönüllü kuruluş ve vakıflarımızın büyük payı var. Mazlumlara destek olan herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading