Yandex Metrica
Reklam Görseli

Bakan Şimşek açıkladı: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı

Bakan Şimşek açıkladı: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, mart ayı ihracat verilerini değerlendiren azine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı'' dedi.

Ekonomi

09.04.2024, 00:19

Türkiye'nin 2024 yılı Mart ayında ihracatı 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Martta ihracatımız 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak ve şubatın üzerindeki rakamlar aylık ihracat artışının devam ettiğini göstermektedir." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, mart ayı ihracat verilerini değerlendirdi.

Bakan Şimşek, 2024 yılı ilk çeyreğinde dış ticaret açığındaki iyileşmenin 14,3 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Mayıs ayında doğalgaza zam var mı? Mayıs ayında doğalgaza zam var mı? Haberi Görüntüle

"BU YIL 34,7 MİLYAR DOLARIN OLDUKÇA ALTINDA CARİ AÇIK BEKLİYORUZ"

Bu yıl Orta Vadeli Program'da (OVP) öngördükleri 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık beklediklerini belirten Bakan Şimşek, "Cari açığı milli gelire oran olarak yüzde 2,5’in altına çekerek rezerv birikimi sağlayacağız.'' dedi.

Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde altın olan... Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde... Haberi Görüntüle

''FİNANSAL İSTİKRARIMIZI GÜÇLENDİRİYOR''

Bakan Şimşek açıklamasının devamında "Büyümedeki dengelenmenin katkısıyla azalan cari açık ve döviz ihtiyacımız ile artan dış kaynak girişi makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading