Yandex Metrica

İş arayanlar dikkat! Türkiye'de yüz binlerce liraya çalışacak eleman bulamıyorlar! O sektör çok zor durumda

İş arayanlar dikkat! Türkiye'de yüz binlerce liraya çalışacak eleman bulamıyorlar! O sektör çok zor durumda

Elazığ'da o sektör personel eksikliğinden dolayı tamamen durma noktasına geldi. Yüz binlerce liraya çalışacak eleman bulamayan işverenler kara kara düşünmeye başladı. Bu mesleği yapan kişi sayısı gün geçtikçe azalıyor.

Ekonomi

11.05.2024, 08:36

Elazığ'da koyun ve keçi yetiştiricileri zor zamanlar yaşıyor. 100 bin liraya çalışacak eleman bulamayan hayvan yetiştiricileri, hayvanlarını personel eksikliğinden dolayı teker teker satmaya başladı.

Hayvancılık özellikle Elazığ'da bitme noktasına geldi. Gençler çoban olmak istemiyor, bu işi yapacak kırsalda yaşayan herkes bölgeyi terk etmiş durumda. Hayvan yetiştiricileri mera ve çalışacak eleman talebinde bulunuyor.

Türkiye'nin en ünlü ekonomistinden zengin olma tüyosu: Ne borsa ne altın! Ona yatırım yapan kazanır Türkiye'nin en ünlü ekonomistinden zengin olma tüyosu: Ne borsa ne... Haberi Görüntüle

İŞ ARAYANLARA MÜJDE: YÜZ BİN LİRA MAAŞ FIRSATI

Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, çoban bulamadıklarını, yetiştirecek eleman dahi bulamadıklarını dile getirdi. Sezer, devlete çağrıda bulunarak hayvancılık sektörünün zor durumda olduğuna dikkat çekti. 

Sezer, ''Sağım hayvan çobanını 100 bin liraya kadar bulamıyoruz. Vasıfsız birisi bile 60 bin liradan başlayıp 100 bin liraya kadar kazanır, ancak bulamıyoruz. Bu da bizi zor durumda bırakıyor. Hayvancılığı bırakma noktasına geldik.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading