Yandex Metrica

Bitcoin'in üzerine kara bulutlar toplanıyor: kriptoda fırtına çok yakın: Zirve çoktan geçti mi?

Bitcoin'in üzerine kara bulutlar toplanıyor: kriptoda fırtına çok yakın: Zirve çoktan geçti mi?

Bitcoin'i 73.798 dolar gibi rekor bir seviyeye çıkaran parlak ralli artık ivme kazanmıyor. Bitcoin baskı altına girdi. Çok sayıda altcoin ve memecoin  de haftalardır düşüş yaşıyor. Kara bulutları üzerine toplayan Bitcoin fırtınadan kurtabilecek mi?

Ekonomi

19.05.2024, 00:43

Bloomberg'de yer alan habere göre, Bitcoin yedi aydaki en uzun kayıp serisiyle karşı karşıya. Dijital para birimi, kripto para birimi fiyatlarındaki 500 milyar dolarlık düşüşün bir parçası olarak batıyor ve bu durum, kripto para biriminin yükselişinin zaten zirveye ulaşıp ulaşmadığı konusundaki soruları artırıyor.

Karayip açıklarındaki gizemli hazine çıkarılmayı bekliyor: Tam 200 ton altın, gümüş ve zümrüt! Karayip açıklarındaki gizemli hazine çıkarılmayı bekliyor: Tam 200 ton altın,... Haberi Görüntüle

BITCON FIRTINADAN KURTULABİLECEK Mİ?

Madeni para, geçen yılın Ekim ayından bu yana en uzun kayıp serisi olacak olan beş günlük düşüşle flört ediyor. CoinGecko ve Bloomberg News tarafından derlenen verilere göre, Bitcoin'in Mart ayı ortasındaki rekor seviyesi olan 73.798 dolar'ın ardından genel kripto pazarı %17 düşüşle 2,4 trilyon dolar'a geriledi.

ABD spot borsada işlem gören Bitcoin ETF'lerine giriş eksikliği ve Federal Rezerv'in daha yüksek ve daha uzun vadeli faiz oranları beklentisi, dijital varlıklar üzerinde baskı oluşturuyor. Geçen hafta Hong Kong kripto ETF'lerinin piyasaya sürülmesi de ortamı neşelendirmede başarısız oldu.

Yılın başındaki lasmanların ardından spot ETF'lere akan nakit, daha önce Bitcoin'i tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarmıştı. Genel olarak, fonlara yönelik net girişler, Nisan ayı sonundaki rekor çıkışların ardından şu anda 11,8 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bu ay şu ana kadar 169 milyon dolar dışarı aktı.

Elinizde 1 gramlık altın varsa bile dikkatli olun: Haziran ayında... Elinizde 1 gramlık altın varsa bile dikkatli olun: Haziran ayında... Haberi Görüntüle

BOĞA PİYASASI HENÜZ BİTMEDİ

Dijital varlık yatırım yöneticisi Magnet Capital'in direktörü Benjamin Celermajer, EFT'lere güçlü akışın devam edeceğine dair bahis oynanan birçok spekülatörün artık "piyasadan silindiğini" söyledi. 

Ancak boğa piyasasının henüz bitmediğini ve Bitcoin'in 2024 yılı sonuna kadar yeni zirvelere ulaşacağını da sözlerine ekledi. Grafik açısından bakıldığında henüz hiçbir şey kaybolmadı. Bitcoin fiyatı, daha sonra yukarı doğru çözülecek sağlıklı bir düzeltme aşaması olan boğa bayrağını oluşturabilir.

Türev piyasasında yatırımcıların, ABD ETF'lerinin lansmanını gölgede bırakan volatiliteye kıyasla daha az büyük Bitcoin dalgalanması beklediğine dair işaretler var.

Madeni paranın beklenen 30 günlük dalgalanmalarına dair bir fikir vermek için opsiyon fiyatlarını kullanan T3 Bitcoin Volatilite Endeksi ve Bitcoin-Ether göstergesinin her ikisi de iki ayın en düşük seviyelerinde. Önümüzdeki birkaç hafta içinde başka büyük bir kaza beklenmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading