Yandex Metrica

9 Nisan Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 2024 Arefe günü tatil var mı?

9 Nisan Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 2024 Arefe günü tatil var mı?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün tatil olacak mı? sorularının cevabını araştırmaya başladı. Hicri takvime göre Şevval ayının ilk üç gününde kutlanan Ramazaan Bayramı, tarihi her yıl değişir çünkü hicri takvim güneş yılına göre değil, ay takvimine göre hesaplanmaktadır. Bu nedenle Miladi takvimdeki yılın durağanlığına bağlı olarak kayar. 2024 Nisan ayında tatil programı yapmak isteyen vatandaşlar arefe gününün resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki 9 Nisan Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 2024 Arefe günü tatil var mı?

Gündem

07.04.2024, 14:26

Ramazan Bayramı arefesinin hangi güne denk geldiğine yönelik araştırmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamu çalışanlarına 10 Nisan 2024 tarihinden itibaren bir buçuk günlük idari izin verdiğini belirtti. Buna göre tatil planları yapmak isteyen vatandaşlar 9 güne çıkarılan tatili iyi değerlendirmek istiyor. Buna göre, 9 Nisan Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 2024 Arefe günü tatil var mı?

Feyza Civelek gözaltına mı alındı neden? Kızılcık Şerbeti Nilay hakkında uyuşturucu iddiası! Feyza Civelek gözaltına mı alındı neden? Kızılcık Şerbeti Nilay hakkında... Haberi Görüntüle

2024 AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı tatili bu yıl hafta sonuyla birlikte 5 gün olacak. Çalışanlar 9 Nisan Salı günü arefe olması nedeniyle yarım gün tatil yapacak.

Mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti (kursiyer) ek ders ücreti var mı? Ek ders ve nöbet ücreti kesilir mi, ödenir mi? Mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti (kursiyer) ek ders ücreti var mı?... Haberi Görüntüle

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, YARIM GÜN TATİL Mİ?

Ramazan Bayramı arefesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan Salı arefe gününün idari izin olarak kararlaştırıldı. 

Böylece, 10 Nisan 2024 tarihinden başlayarak Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü de bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarına 9 günlük bir tatil imkanı sunuluyor.

Bu kararın özel sektörde de uygulanması ve genel olarak benzer bir yaklaşımın olduğu belirtilmiştir. 

Bu kapsamda 9 Nisan 2024 Salı günü (Arefe günü) yarım gün resmi tatildir.

Antalya'da dehşete düşüren görüntü: Tartıştığı kişiyi otomobilin arkasına bağlayıp metrelerce sürükledi! Antalya'da dehşete düşüren görüntü: Tartıştığı kişiyi otomobilin arkasına bağlayıp metrelerce... Haberi Görüntüle

2024 BAYRAM TATİLİ TAKVİMİ

6-7 Nisan hafta sonu tatili

8-9 Nisan idari izin

10-11-2 Nisan bayram tatili

13-14 Nisan hafta sonu tatili

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading