Yandex Metrica

Sitede Ara

31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?

31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?

Türkiye'de YSK tarafından düzenlenen genel ve yerel seçimlerde oy kullanma işkemi bir vatandaşlık görevidir. Buna göre 31 Mart yerel seçimlerde, oy kullanma işlemi zorunlu mu, cezası var mı? soruları araştırılmaya başladı. Peki, Oy kullanmak zorunlu mu? Oy kulanmama cezası var mı, kaç TL?

Gündem

03.04.2024, 13:06

YSK tarafından düzenlenen 31 Mart Yerel Seçimler'e sayılı günler kala oy verme konusunda detaylar seçmen tarafından araştırılıyor. Sandık başına gidemeyecek ya da gitmek istemeyen seçmenler ise oy kullanmak zorunlu mu, oy kullanmama cezası var mı? sorularına yanıt aramakta. Peki, oy kullanmama cezası ne kadar? 

Yazar Mahmut Çelik Türkiye gündemini değerlendirdi: Millî bürokrasi, asil kanda mevcuttur! Yazar Mahmut Çelik Türkiye gündemini değerlendirdi: Millî bürokrasi, asil kanda... Haberi Görüntüle

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI, KAÇ TL?

 2023 yılında yapılan Genel Seçimlerde ise oy vermeme cezası 300 lira olarak belirlenmişti. Oy kullanmayan seçmene ceza tebligatı gönderiliyor ve ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapıldığı biliniyor.

Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat sanığı emekli askerler tahliye ediliyor Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat sanığı emekli askerler... Haberi Görüntüle

OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluktur. Seçme hakkı bir vatandaşlık görevidir.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading