Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 Berat Kandili ne zaman, kaçında idrak edilecek? Haftasonuna mı denk geliyor? Diyanet kandil takvimi paylaşıldı mı? Berat Kandili'nin anlamı nedir?

2024 Berat Kandili ne zaman, kaçında idrak edilecek? Haftasonuna mı denk geliyor? Diyanet kandil takvimi paylaşıldı mı? Berat Kandili'nin anlamı nedir?

Tüm İslam aleminin merakla beklediği 2024 Berat Kandili için geri sayım başladı. Berat Kandili her yıl olduğu gibi bu yılda dualar ve ibadetler ile ihya edilecek. Berat Kandili Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak kabul edilmektedir. Peki 2024 Berat Kandili ne zaman, kaçında idrak edilecek? Haftasonuna mı denk geliyor? Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi günü mü? Diyanet kandil takvimi paylaşıldı mı? Berat Kandili'nin anlamı nedir? İşte merak edilenler...

Gündem

24.02.2024, 14:14

Tüm İslam aleminin merakla beklediği 2024 Berat Kandili için geri sayım başladı. Berat Kandili her yıl olduğu gibi bu yılda dualar ve ibadetler ile ihya edilecek.

2024 Berat Kandili tarihi Müslüman alemi tarafından araştırılmaya başlandı. Yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili'nde Müslüman vatandaşlar dini görevlerini yerine getirecek.

Peki 2024 Berat Kandili ne zaman, kaçında idrak edilecek? Haftasonuna mı denk geliyor? Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi günü mü? Diyanet kandil takvimi paylaşıldı mı? Berat Kandili'nin anlamı nedir? İşte merak edilenler...

Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler ele alındı Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler... Haberi Görüntüle

2024 BERAT KANDİLİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı dini takvimi ile birlikte Berat Kandili'nin tarihi belirlenmiş oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 Dini Takvim'ine göre Berat Kandili 24 Şubat 2024 Cumartesi günü idrak edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya... Haberi Görüntüle

BERAT KANDİLİ'NİN ANLAMI NEDİR?

Berat (Berâet), Arapçada ''temize çıkma'' anlamına gelmektedir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece, günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Şebnem Korur Fincancı kimdir, aslen nereli? Şebnem Korur Fincancı CHP'li mi? Şebnem Korur Fincancı kimdir, aslen nereli? Şebnem Korur Fincancı CHP'li... Haberi Görüntüle

BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Müslüman alemi bu gecenin ibadetle geçirilmesinin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanmaktadır. Bu konuda Hz. Muhammed'in (s.a.v) bir hadisi vardır:

Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ, o andan fecir oluncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim." buyurur (İbn Mâce)

Ayrıca Berat gecesi, Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading