Yandex Metrica

1 yıldır uzayda: İMECE Uydusu, görevini başarıyla icra ediyor

1 yıldır uzayda: İMECE Uydusu, görevini başarıyla icra ediyor

TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen ve 15 Nisan 2023’te fırlatılan gözlem uydusu İMECE, uzaydaki birinci yılını tamamladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İMECE Uydusu'nun göreve alınmasıyla Türkiye, uzay teknolojilerindeki yetkinliğini kanıtlamış oldu." ifadesini kullandı.

Gündem

22.04.2024, 14:13

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İMECE'nin uzayda bir yılını tamamladığını ve görevini başarıyla icra ettiğini duyurdu. Bakan Kacır, paylaşımında Yklaşık 700 kilometreden yüksek çözünürlükte görüntü alınmasına imkan sağlayan elektro-optik kamerası dahil olmak üzere tüm kritik bileşenlerinin yerli ve milli olduğunu kaydederek "İMECE Uydusu'nun göreve alınmasıyla Türkiye, uzay teknolojilerindeki yetkinliğini kanıtlamış oldu. İnşallah 8 Temmuz 2024 haftasında Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceğiz ve böylelikle dünyada haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız." ifadesini kullandı.

Tarihi bir rekor: Merkez Bankası rezervlerinde dikkat çeken artış! Tarihi bir rekor: Merkez Bankası rezervlerinde dikkat çeken artış! Haberi Görüntüle

15 NİSAN 2023'TE FIRLATILDI

TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE uzaydaki yörüngesine 15 Nisan 2023 tarihinde uğurlanmıştı. Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılan uydudan kısa süre içerisinde sinyal alınmıştı. 

Esra Süay Toğuş kimdir? Petek Dinçöz'ün annesi kaç yaşında? Esra Süay Toğuş kimdir? Petek Dinçöz'ün annesi kaç yaşında? Haberi Görüntüle

5 YIL GÖREV YAPACAK

680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede konumlanacak İMECE, tasarım görev ömrü olan 5 yıl boyunca, hedef teşhis, tespit, doğal afet, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda ülkeye hizmet verecek. Uydu, dünyanın her yerinden görüntü elde edebilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading