Yandex Metrica

1 Mayıs'ta bugün Konya'da otobüsler, tramvay bedava mı? Konya'da toplu taşıma ücretsiz mi?

1 Mayıs'ta bugün Konya'da otobüsler, tramvay bedava mı? Konya'da toplu taşıma ücretsiz mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle ülkemizde pek çok ilde toplu taşıma hizmetleri ücretsiz oldu. Konya'da yaşayan vatandaşlar da 1 Mayıs'ta bugün Konya'da otobüsler, tramvay bedava mı? Konya'da toplu taşıma ücretsiz mi? sorusuna yanıt arıyor. 

Gündem

09.05.2024, 10:22

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 1 Mayıs'ın resmi tatil olması nedeniyle milyonlarca çalışan da izinli oluyor. Pek çok ilimizde 1 Mayıs'ta toplu taşıma hizmetleri ya ücretsiz yada indirimli yapılıyor. Türkiye'nin en kalabalık kentlerinden biri olan Konya'da ise toplu taşımaların durumu merak ediliyor. 1 Mayıs'ta bugün Konya'da otobüsler, tramvay bedava mı? Konya'da toplu taşıma ücretsiz mi? sorularının yanıtına haberimizin detayından ulaşabilirsiniz. 

Aziz Yıldırım aday olacak mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin başına geçecek mi? Aziz Yıldırım aday olacak mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin başına geçecek... Haberi Görüntüle

1 MAYIS'TA BUGÜN KONYA'DA OTOBÜSLER, TRAMVAYLAR BEDAVA MI?

Konya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde toplu taşımaların ücretsiz olduğuna dair bir duyuru gelmedi. Dolayısıyla Konya'da toplu taşıma 1 Mayıs Çarşamba günü ücretli olacak. 1 Mayıs'ta Konya'da toplu taşıma ücretsiz mi? sorusunun cevabı: Konya'da 1 Mayıs'ta otobüsler, tramvay ücretlidir. 

Yağız Sabuncuoğlu duyurdu! Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday mı oldu? Yağız Sabuncuoğlu duyurdu! Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday mı oldu? Haberi Görüntüle

1 MAYIS'TA KONYA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Konya'da 1 Mayıs İşçi bayramında çeşitli nedenlerden dolayı işe gitmek zorunda kalan işçiler sabah saatlerinde toplu taşımaların ücretsiz olup olmadığını merak ediyor.   Konya'da 1 Mayıs toplu ulaşım seferlerinin ücretli olması bekleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ulaşım birimleri ile irtiata geçerek 1 Mayıs'ta toplu taşıma hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gürcistan ile ticarette hedef 5 milyar dolar Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gürcistan ile ticarette hedef 5 milyar... Haberi Görüntüle

KONYA'DA 1 MAYIS'TA HANGİ TARİFE UYGULANACAK?

Konya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle şehir içi otobüsler Cumartesi tarifesine göre hizmet verecek. Konya'da AKOM'un mesajında  "1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle şehir içi otobüslerimiz yarın, Cumartesi tarifesi ile çalışacaktır.'' dedi. 

18 Mayıs bugün İstanbul'da hangi yollar kapalı, saat kaçta açılacak? Bugün yollar neden kapalı? 18 Mayıs bugün İstanbul'da hangi yollar kapalı, saat kaçta açılacak?... Haberi Görüntüle

KONYA'DA HANGİ YOLLAR KAPALI?

1 Mayıs'ta Konya'da kapalı yollar açıklandı.  Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyurusunda "Ankara Caddesinin Beşyol Kavşağı ile Alaaddin Bulvarı (Beton Şemsiye Kavşağı) arasında kalan kısmı, Atatürk Caddesinin Anıt Kavşağı ile Alaaddin Bulvarı (Camlıköşk Kavşağı) arasında kalan kısmı, Abdülezel Paşa Caddesinin Alaaddin Bulvarı ile Adalhan Kavşağı arasında kalan kısmının (Kültürpark Otobüs Durakları)" trafiğe kapalı olacağı belirtildi. 

Bahar bu hafta yok mu, neden? Bahar dizisi final mi yapacak? Bahar bu hafta yok mu, neden? Bahar dizisi final mi... Haberi Görüntüle

KONYA İLÇELERİ

Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak.

Son dakika... Bakan Fidan BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile Abu Dabi'de görüştü Son dakika... Bakan Fidan BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile... Haberi Görüntüle

KONYA NÜFUSU 

Konya ülkemizin en kalabalık illerinden biridir. Konya'da 2023 yılına göre 2.320.241 kişi yaşamaktadır. 

Yeni Yargıtay başkanı Ömer Kerkez kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Yargıtay başkanı Ömer Kerkez kimdir, kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

KONYA TARİHİ

Konya’da ilk mahalli teşkilatın 1830 yılında Çarşı Ağalığı (İhtisap Ağalığı) adı altında kurulduğu belirtilmektedir. Bu teşkilatın 1876 yılında belediye teşkilatı haline dönüştürülmesiyle Konya ilk belediyesine sahip olmuştur. Konya Belediyesi’nin kuruluş tarihiyle ilgili olarak bazı kaynaklarda 1868 yılı verilmektedir. Belediye Başkanı olarak Muhasebeci Rahmi Bey’in adı geçmekte olup görevden ayrılış tarihi 1869’dur. 1869-1876 yılları arasında herhangi bir belediye başkanı kaynakta belirtilmediğinden, Belediye’nin kuruluş tarihini 1876 olarak kabul etmek daha doğru olacaktır.

Seyyahlar 1800 ve daha sonraki yıllarda Konya nüfusunu 15.000-20.000 arasında göstermiştir. 1853 yılında Konya’ya gelmiş olan jeolog P.D. Techihatchef şehrin nüfusunun 22.500, 1890 yılında ise Seyyah M. Gine 44.000 olduğunu yazmaktadır.

1868 yılı salnamesi Konya nüfusunu 16.732 Sille ve Hatunsaray ile birlikte 17.649 olarak göstermektedir. 1884 salnamesine göre nüfus 40.795’tir. 1894 salnamesine göre ise, 9.265 hanede 42.318 Müslüman, 1566 Ermeni, 899 Rum olmak üzere toplam 44.762’dir.

Seyyahnamelerin ve salnamelerin verdiği rakamlar Konya nüfusunun uzun yıllar 20.000-40.000 arasında olduğunu, fazla bir değişiklik göstermediğini, şehrin çeşitli nedenlerle gelişemediğini belirtmektedir.

1923 yılında Belediye’nin bütçesi, 64.000 TL’dir. Belediye hizmet sahası 110 km²'dir. Şehirde elektrik yoktur ve içme suyu, Su Komisyonu tarafından işletilmektedir. Bu yıllarda belediye su dağıtım işleriyle ilgilenmemektedir. İçme suyu kaynağı olarak o yıllarda Çayırbağı kaynağı kullanılmaktaydı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Loading