Yandex Metrica

Zelenski ilk defa sayı verdi! Rusya-Ukrayna savaşında kaç askerin hayatını kaybettiğini açıkladı!

Zelenski ilk defa sayı verdi! Rusya-Ukrayna savaşında kaç askerin hayatını kaybettiğini açıkladı!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 24 Şubat 2022 tarihinden itibaren devam eden Rusya-Ukrayna savaşında hayatını kaybeden askerler için ilk defa açıklama yaptı. Zelenski, savaşın başladığı günden itibaren 31 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Dünya

28.02.2024, 16:18

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ikinci yıl dönümünden 1 gün sonra konuşma gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ilk kez savaşta kaybedilen asker sayısını açıkladı.

Ukrayna cephesi için önemli olan Avdivka bölgesindeki son askeri yenilgisinden sonra, savaşı Ukrayna'nın kazanacağına inandığını belirten Zelenski, batı silahlarının yetersiz olduğunu, birliklerinin olağanüstü derecede az olduğu bir dönemde bunun çok önem taşıdığını vurguladı.

Son dakika... Aliyev'den Fransa'ya Ermenistan uyarısı: 'Kimse bizi olacaklardan sorumlu tutmasın' Son dakika... Aliyev'den Fransa'ya Ermenistan uyarısı: 'Kimse bizi olacaklardan sorumlu... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA 31 BİN UKRAYNALI ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Zelenski, Ukrayna'nın cephane sayısının azaldığını belirterek, Ukrayna'nın 24 Şubat 2022 tarihinden itibaren savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin sayısını açıkladı. ABD'li yetkililer Rusya-Ukrayna savaşında 70 bin askerin öldürüldüğünü, 120 bin askerin ise yaralandığını iddia etmişti. Rusya cephesi ise bu sayının 300 binleri bulduğunu belirtti.

Ukrayna ordusu, azalan cephane nedeni ile geçtiğimiz yılın sonlarında Ruslar tarafından ateşlenen her 12 mermi için bir mermi ateşleyebiliyordu. Zelenski, bu oranlardan bahsederek Rusların savaşta ''Üstünlüğü'' olduğunu kabul etti.

Zelenski, ABD'nin ''70 bin ölü sayısı'' iddiasına ise, gerçek rakamın çok üstünde bir sayı olduğunu vurgulayarak, 70 bin sayısını reddetti.

Zelenski, ''Bu savaşta 31 bin Ukraynalı asker öldü. 300 bin ya da 150 bin değil. Putin ve onun yalancı çevresi ne derse desin. Ama bu kayıpların her biri bizim için büyük'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading