Yandex Metrica

Yunan medyasından Türkiye itirafı: Artık çok güçlüler

Yunan medyasından Türkiye itirafı: Artık çok güçlüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'ın başkenti Kahire'ye 12 yıl sonra yaptığı ziyaret Yunan medyasında geniş ses getirdi. Yunan basını, Türkiye'nin son dönemlerde attığı adımlarla jeopolitik sahnede 'çok daha güçlü' bir konuma geldiği ifade edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede kimsenin görmezden gelemeyeceği güçlü bir aktör olduğuna dikkat çekti.

Dünya

03.03.2024, 16:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra dün Mısır'ı ziyaret etti ve Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah es Sisi ile görüştü.

12 yıl sonra gerçekleşen tarihji ziyarette iki lider görüşmenin ardından "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantılarının yeniden yapılandırılmasına" yönelik mutabakata imza attı.

Erdoğan ve Sisi, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığı mesajını verdi. Mısır ile iç içe geçmiş bir tarihleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, ticaret hacmini kısa süre içerisinde 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kalındığını da açıkladı.

12 yıl sonra gerçekleşen tarihi ziyaret Yunan medyasında geniş yankı uyandırırken uluslararası ajanslar son dakika koduyla geçti.

In.gr haber sitesi konuyla ilgili yaptığı analizde Sisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında karşılayarak beklenmedik bir misafirperverlik sergilediği ifade edildi. Analizde Sisi'nin bu tavrı ile Mısır-Türkiye ilişkilerinde buzların erimesinin öneminin altını çizdiği belirtildi.

Şeytanın aklına gelmez: Hava savunma füzesini deniz robotundan ateşlediler Şeytanın aklına gelmez: Hava savunma füzesini deniz robotundan ateşlediler Haberi Görüntüle

ATİNA YAKINLAŞMAYII YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Söz konusu analizde Türkiye ve Mısır'ın Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyini cumhurbaşkanları seviyesine taşıdığına dikkat çekildi. Haberde Mısır'ın ikili ilişkilerde açılabilecek yeni bir sayfaya atıfta bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise savunma sanayisine dikkat çekerek ortak proje' mesajı verdiğini yazıldı.

Yunanistanlı yetkililerin Türkiye ve Mısır arasındaki yakınlaşmayı yakından takip ettiğini belirten gazete, Sisi'nin "Başarımız, Libya'da güvenlik ve siyasi istikrarın sağlanmasına ve diğer anlaşmazlıkların çözümüne bir model olarak hizmet edecektir" sözlerine dikkat çekti. Haberde şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye ve Mısır arasındaki yakınlaşmanın, Yunanistan'ın çıkarlarını tehdit edip etmeyeceği merak ediliyor. Bu, hemen gerçekleşmese bile göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur." 

Anlaşma sağlandı! AB, Rusya'nın parasıyla Ukrayna'ya silah alacak Anlaşma sağlandı! AB, Rusya'nın parasıyla Ukrayna'ya silah alacak Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE KARTLARINI DOĞRU OYNADI''

Türkiye'nin diplomatik kartlarını doğru bir şekilde oynadığını yazan internet medyası, "Herkes özellikle F-16 anlaşması ve ABD ile yakınlaşma sonrası Türkiye'nin jeopolitik sahnede 'çok daha güçlü' bir konuma geldiğini kabul ediyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi! Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN GÜÇLÜ BİR AKTÖR"

Söz konusu haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede kimsenin görmezden gelemeyeceği 'güçlü bir aktör' olduğunu vurgulandı. Analizde In.gr Türkiye ABD ilişkileri için "ABD Türkiye'yi hiçbir durumda kaybetmek istemediğini kanıtladı ve yıllardır onu elinde tutmak için her şeyi yapmaya hazır olduğunu gösterdi" ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading