Yandex Metrica

Yükleme başladı: Türkiye Gazze'ye bir insani yardım gemisi daha gönderiyor

Yükleme başladı: Türkiye Gazze'ye bir insani yardım gemisi daha gönderiyor

Türkiye, İsrail'in saldırılarıyla açlığa, susuzluğa ve ölüme mahkum edilen Gazzelilerin üzerinden bir an olsun elini çekmiyor. Türkiye, Gazze'ye en fazla yardım yapan ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Gündem

09.05.2024, 23:26

Türkiye bir insani yardım gemisini daha Gazze'ye gönderiyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Yeni yardım gemisi için kollar sıvandı, yükleme başladı. Gazzeli siviller için bizlere emanet ettiğiniz bu yardım malzemeleri artık hayati öneme sahip. Elektriğin, gıdanın, temiz suyun tükendiği şehirde özellikle çocuklar ve kadınlar büyük risk altında." ifadelerini kullandı.

ZES şarj ücretleri 2024 | AC ve DC 1 KW şarj ücreti ne kadar? ZES ücretlerine zam mı geldi? ZES şarj ücretleri 2024 | AC ve DC 1 KW... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EN FAZLA YARDIM ÜLKELER ARASINDA İKİNCİ SIRADA

İsrail, Gazze'de etnik temizliğe devam ediyor. 7 Ekim'den beri kadın-çocuk demeden 33 bini aşkın Filistinliyi öldüren işgalciler bölgeye yardım yapılmasını da engelliyor. Gerek İsrail ordusu gerekse de İsrail halkı çoğu zaman yardım tırlarının önünü kesiyor, geçişlerine engel oluyor.

Daha önce abluka altında 7 Ekim'den beri de işgal altında bulunan Gazze'de sivil halk açlık ve susuzlukla da mücadele ediyor. Bombalardan sağ kurtulan halk açlıktan ölüyor. Özellikle son haftalarda birçok bebek bu nedenle yaşamını yitirdi. İsrail'in direnişine rağmen bölgeye yardım götürmekte kararlı ülkeler çeşitli yollar deniyor. Bu yollardan biri de havadan yardım. Ürdün ve çevre ülkelerden havadan yardımlar yapılırken bu yardımlara ABD de katıldı. Daha sonra ise Fransa, Almanya ve İngiltere gbi ülkeler dünya ajanslarına yaptıkları yardımı servis etti. Gazze'deki katliama ve soykırıma kör bakan Batılı ülkeler, havadan yaptıkları yardımın şovunu yaparken açıklanan son veriler gerçeği ortaya çıkardı. İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) internet sitesinde yayımlanan verilere göre Türkiye, İsrail'in acımasızca saldırdığı Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran ülkelerin başında bulunuyor. 

Belindeki silahı çıkartıp karşılık verdi! Suikasta kurban giden Sinan Ateş'in vurulma anları ortaya çıktı! Belindeki silahı çıkartıp karşılık verdi! Suikasta kurban giden Sinan Ateş'in... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İLK 2'DE

Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke yüzde 26 ile Birleşik Arap Emirlikleri olurken Türkiye yüzde 23 ile ikinci sırada yer aldı. Suudi Arabistan yüzde 16 ile üçüncü sırada bukunurken ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeler ilk 10'da bile yer almadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading