Yandex Metrica

Yargıtay'dan emsal karar! Kocasının cebinden izinsiz para alanlar yandı!

Yargıtay'dan emsal karar! Kocasının cebinden izinsiz para alanlar yandı!

Evli çiftler hakkında mahkme emsal bir karara daha imza attı. Yargıtay eşinin cebinden habersiz para aldığını ve boşanamk istediğini belirten adamı haklı buldu. Mahmkeme eşinin cebinden izinsiz para alınmasını boşanma sebebi saydı.   

Yaşam

03.05.2024, 15:39

Yargıtay 2. Hukuku Dairesi emsal bir boşanma davasına karar verdi. Aile mahkemesine şiddetli geçimsizlik nedeniyle karşılıklı boşanma davası açan çiftin başvurusunu kabul etti. 

O Ses Türkiye'den Eurovision'a! Hadise'nin takımındaki yarışmacıya kendini aştı! Destekler çığ gibi büyüdü! O Ses Türkiye'den Eurovision'a! Hadise'nin takımındaki yarışmacıya kendini aştı! Destekler... Haberi Görüntüle

EŞİNİN CEBİNDEN GİZLİCE PARA ALAN YANDI

Mahkeme de açıklanan karar göre, eşinden istekleri bitmeyen kadının, eşinin cebinden habersiz para almasını tam kusur saydı.

Mahkeme ayrıca kadının eşine tazminat davası ödemesi kararını verdi.

Filipinlerin mistik adası: Siquijor! Büyücülük, şeytan çıkarma, doğaüstü tedavileri ile ünlü Filipinlerin mistik adası: Siquijor! Büyücülük, şeytan çıkarma, doğaüstü tedavileri ile... Haberi Görüntüle

YARGITAY TAZMİNAT ÖDEMESİNE KARAR VERDİ

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını onaylayarak, kadının kocası tarafından açılan davadan sonra eşi ile  birlikte akraba ziyaretinde bulundukları, eşinin akrabasının düğününe katıldıkları ve sonrasında evlerine gittiklerini aktardı. 

Kocanın barışacakalarını zannetmesinin ardından, eşinin hatalarını affettiğini belirtti. Bu nedenle davanın reddedilmesi gerekti. 

Ancak alınan karar göre, kadının herhangi bir kusuru olmadığı, başka herhangi bir kusuru olmadığı bu nedenele koca lehine manevi tazminata hüküm edilmesinin yasalara aykırı olduğu, bu nedenle tazminat kararını  bozulması gerektiği belirtildi. 

Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulunmuştu! Yağmur Taktaş hakkında akıl almaz detay! Meğer sevgilisi ölüm anında... Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulunmuştu! Yağmur Taktaş hakkında akıl almaz... Haberi Görüntüle

EVLİLİKLERİ TEMELDEN SARSILDI

Avukat Fırat Bilici ise yaptığı açıklamada Yargıtay'ın birçok boşanma sebebi olduğun belirterek, ''Burada önemli olan şey aslında eşler arasındaki evlilik birliğinin temelden sarsılması. Çünkü evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle açılmış olan davalarda bir sürü sebepten dolayı boşanma kararı verilebilir. Bunlardan biri de eşin cebinden izinsiz para almak. Bu durum diğer eş için artık ortak yaşamı devam ettiremeyecek duruma getiriyorsa durumu, hal ve şartlarını, bu şekilde evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle boşanma kararı verilebilir. Bu davada da böyle bir durum söz konusu olmuş'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Loading