Yandex Metrica

Anılar yeniden depreşti! Sertab Erener Eurovision sahnesinde yerini alacak! Eurovision 2024 ne zaman ve nerede olacak?

Anılar yeniden depreşti! Sertab Erener Eurovision sahnesinde yerini alacak! Eurovision 2024 ne zaman ve nerede olacak?

Türkiye'nin en son 2012 yılında Can Bonomo ile katıldığı Eurovision şarkı yarışmasına uzun bir aradan sonra Sertap Erener özel konuk olarak davet edildi. Türkiye'ye 2003 yılında 'Everyway That I Can' şarkısı ile birincilik getiren ünlü şarkıcı şarkını farklı bir versiyonunu seslendirecek. İşte Eurovision 2024 hakkında tüm detaylar ve Türkiye'nin Eurovision geçmişi...

Yaşam

10.05.2024, 09:15

Türkiye'nin ilk 1975 yılında Semiha Yankı'nın 'seninle Bir Diakika' şarkısı ise ilk kez katıldığı Eurovison'a Türkiye, 2013 yılında politik oylamalar gerekçe gösterilerek yarışmadan çekilme kararı almış ve 10 yıldır yarışmaya katılım sağlamadı.

2003 yılında ise yarışmaya 'Everyway That I Can' şarkısıyla ülkemize birincilik getiren ünlü şarkıcı Sertap Erener 2024 yılı Eurovision şarkı yarışmasında yeniden özel davet aldı.

Bülent Şakrak 'deli saçması' dedi! Ceyda Düvenci'yi aldatma iddialarına kaçamak yanıtlar verdi! Bülent Şakrak 'deli saçması' dedi! Ceyda Düvenci'yi aldatma iddialarına kaçamak... Haberi Görüntüle

EUROVİSİON NE ZAMAN?

2024 Eurovision şarkı yarışmasının bu yıl İsveç'in Malmö kentide düzenlenecek. 

Yarışa 7 Mayıs ve 9 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşeceği, finalinin ise 11 Mayıs 2024 tarihinde yarışmasının kazananı belli olacak. 

Yarışmayı geçen yıl İsveçli şarkıcı Loreen Tattoo şarkısıyla kazanmış ve bu yılda İsveç'te düzenlenemsine karar verilmişti. 

Bu yıl yeni bir farklılığa imza atan Eurovision geçtiğimiz yıllarda ülkelerine birincilik getiren yarışmacıları yarı finale davet etti. 

Sertab Erener, Helena Paparizou, Charlorre Perrelli yarı finalde birincilik şarkılarını seslendirecek. 

Sertab Erener 'Everyway That I Can', Yunanistanlı şarkıcı Helena Paparizou “My Number One”,Charlotte Perrelli ise “Take Me to Your Heaven”  şarkılarını sahnede yenidn  seslendirecek. 

İsrail'in yarışmaya katılmasını sorgulamıştı! O şarkıcı Eurovision'dan diskalifiye edildi! İsrail'in yarışmaya katılmasını sorgulamıştı! O şarkıcı Eurovision'dan diskalifiye edildi! Haberi Görüntüle

İŞTE TÜRKİYE'NİN EUROVİSİON TARİHİ

1975- Semiha Yankı / Seninle Bir Dakika

Eurovision tarihine Türkiye ilk kez şarkıcı Semiha Yankı ile katılım sağladı. Yarışmada Hollanda birinci olurken, Türkiye ise yarışmadan 19 sırada yer aldı.

1980- Ajda Pekkan/ Petrol

19 Nisan 1980 yılında Hollanda-Den Haag, Congresgebouw'da düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında Ajda Pekkan Petrol şarkısıyla 15. oldu. Yarışmayı ise  İrlanda kazandı.

1988- Mazhar Fuat Özkan/ Sufi

1988 yılında damga vuran ve dünyaca üne kavuşan İsviçreli şarkıcı "Ne partez pas sans moi" ile yarışan Céline Dion oldu. Türkiye ise yarışmada MFÖ ile 15. oldu.

1990- Kayahan/ Gözlerinin Hapsindeyim

35. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye'yi temsil eden Kayahan17. oldu. Kayahan'ın vokalistliğini ise Demet Sağıroğlu yaptı.

1997- Şebnem Paker/ Dinle

1997 yılında Eurovison'a damgasını vuran Şebnem Paker'in seslendirdiği Levent Çoker'in bestelediği "Dinle" adlı parçası 3. oldu.

2000- Pınar Ayhan/ Yorgunum Anla

Türkiye 2000 yılında Eurovision'a ilk defa yarı İngilizce şarkıyla katıldı ve 10. oldu.

2003- Sertab Erener /Everyway That I Can

2003 yılında Türkiye'yi ilk kez Eurovision birinciliğini getiren isim ise  "Everyway That I Can" ile Sertap Erener  oldu.

2004- Athena / For Real

Sertap Erener'in birinciliğinin ardından 2004 yılında İStanbul'da düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında Athena "For Real" ile 4. oldu.

2007- Kenan Doğulu /Shake It Up Şekerim

2007 yılında  ise ülkemize 4.’lük getiren ünlü şarkıcı Kenan Doğulu "Shake It Up Şekerim"i seslendirdi. 

2008- Mor ve Ötesi /Deli

 "Deli" şarkısı ile Eurovision'a katılan Mor ve Ötesi yarışmada 7. oldu.

2009- Hadise /Düm Tek Tek

Kırmızı elbisesi ve şarkısıyla bir dönem damgasını vurmuş ünlü şarkıcı Hadise'de Eurovision şarkı yarışmasına katılmış ve 4. olmuştu.

2010- MaNga/  We Could Be The Same

Türkiye'nin en iyi erkek grupları arasında yer alan ünlü rock grubu Maga'da Sertab Erenerden sonra en iyi dereceyi alarak 2. oldu.

2012- Can Bonomo/  Love Me Back

Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na son kez  Can Bonomo  ‘Love Me Back’ şarkısı ile katıld ve toplamda 112 puan alarak 7’nci oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Loading