Yandex Metrica

Vladimir Zelenski'den sosyal medya paylaşımı: 'Türkiye'ye minnettarım'

Vladimir Zelenski'den sosyal medya paylaşımı: 'Türkiye'ye minnettarım'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin başladığını duyurdu. Zelenski, "Ukrayna'ya verdiği güvenilir destekten dolayı Türkiye'ye minnettarım." ifadesini kullandı.

Dünya

09.03.2024, 16:38

Sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ukrayna'ya verdiği güvenilir destekten dolayı Türkiye'ye minnettarım." ifadesini kullandı. 

Zelenski, İki ülkenin, tüm bölgenin ve küresel gıda güvenliğinin sağlanmasının "Karadeniz'de koşulsuz seyir güvenliği" gerektirdiğini vurgulayarak bunun hep birlikte başarılabileceğini kaydetti. Türk savunma şirketleriyle yapılan anlaşmalara da değinen Ukrayna Devlet Başkanı, "Türk savunma şirketleriyle ikili işbirliğini ve ortak üretimi güçlendirmek istiyoruz." ifadesine yer verdi.

"TÜRKİYE'YE İHTİYACIMIZ VAR"

Savaş esirlerinin serbest bırakılması konusunda da Türkiye'ye ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Zelenski, "Rusya'nın esir tuttuğu Kırım Tatarları dahil savaş esirlerimizin ve vatandaşlarımızın serbest bırakılması konusunda da Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, son olarak 7 Temmuz 2023'te Türkiye'ye gelmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading