Yandex Metrica

Uzay Vatan çalışmaları hız kesmeden devam ediyor! İkinci astronotumuz Tuva Cihangir Atasever hazırlıklara başladı! İkinci astronotumuz ne zaman uzaya gidiyor?

Uzay Vatan çalışmaları hız kesmeden devam ediyor! İkinci astronotumuz Tuva Cihangir Atasever hazırlıklara başladı! İkinci astronotumuz ne zaman uzaya gidiyor?

Türkiye'nin ikinci astronotu olma çalışmalarını sürdüren Tuva Cihangir Atasever (31), uzayda gerçekleştireceği deneyler için test çalışmalarına başladı. Atasever, Türkiye'nin ikinci astronotu olmayı planlıyor. İkinci Türk Astronotumuz Atasever'in Nisan ayının ilk haftasında yörünge altı uçuşu yapması planlanıyor.

Gündem

23.02.2024, 02:58

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, uzayda gerçekleştireceği deneyler için test çalışmalarına başladı.

Atasever'in Nisan ayının ilk haftasında yörünge altı uçuşunu gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı ile birlikte 8 ay boyunca aynı eğitimleri alan Atasever, Nisan ayında 80 kilometrelik yörünge altı uçuşu gerçekleştirecek.

'Uzay Vatan' projesi altında Atasever'in 7 adet deney yapması planlanıyor. Yapılacak deneyler için test çalışmalarına başlayan Atasever, uçuşa ilişkin eğitimlerini ise ABD'de alacak.

Son dakika: Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü Son dakika: Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü Haberi Görüntüle

TÜRK ASTRONOT ATASEVER'iN UÇUŞU 3 SAAT SÜRECEK

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından 100 kilometrelik irtifanın altını 'uzay' olarak tanımlamadığı için bu uçuşa 'Yörünge altı' uçuşu deniyor.

ABD'li uzay bilimciler ise bu irtifayı uzay olarak kabul ediyor.

Türkiye'nin ikinci astronotu olan Tuva Cihangir Atasever'in, Türkiye'nin ikinci uzay misyonunun 3 saat boyunca sürmesi, ardından Atasever'in tekrardan dünyaya dönüş yapması bekleniyor.

Atasever'in Nisan ayının ilk haftasında 'Yörünge altı uçuş' gerçekleştirmesi planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading