Yandex Metrica

Türker İnanoğlu İlker İnanoğlu’nun babası mı? Gülşen Bubikoğlu, Filiz Akın Türker İnanoğlu’nun eski eşi mi?

Türker İnanoğlu İlker İnanoğlu’nun babası mı? Gülşen Bubikoğlu, Filiz Akın Türker İnanoğlu’nun eski eşi mi?

Türk sinemasının duayen isimlerinden Türker İnanoğlu hayatını kaybetti.  İnanoğlu için gerek sanat gerekse de siyaset camiasından pek çok isim taziye mesajı paylaştı.İşte 88 yaşında vefat eden İnanoğlu hakkında bilinmeyenler...  

Gündem

17.05.2024, 12:56

Türk sineması bir acı kayıp daha yaşadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk sinemasının dev isminin ölüm haberini verdi. Bakan Koca, paylaşımında "Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük." ifadelerini kullandı. İnanoğlu için gerek sanat gerekse de siyaset camiasından pek çok isim taziye mesajı paylaştı.

Öğretmen adaylarına müjde: MEB resmen duyurdu: O tarihte atamalar başlayacak Öğretmen adaylarına müjde: MEB resmen duyurdu: O tarihte atamalar başlayacak Haberi Görüntüle

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

1936 yılında Safranbolu'da doğan Türker İnanoğlu'nun babası Sultan 2. Abdülhamid'in huzur hocası Mustafa Lütfi Efendi'nin oğlu Dr. Hakkı Nevin, annesi ise Safranbolu eşrafından Çizmecioğlu ailesinin kızı Nazmiye Hanım'dır. 

İnanoğlu'nun yaşamının ilk 15 yılı Safranbolu ile İstanbul arasında geçer. Bu yıllarda İnanoğlu'nun en büyük iki tutkusu futbol ve sinemadır.

Türker İnanoğlu, çok sevdiği sinemaya Ö. Lütfi Akad ve Nişan Hançer’e 9 filmde asistanlık yaparak adım atar. İlk yönetmenlik denemesi ise 1959 yılında olur. Bu yıl çektiği "Senden Ayrı Yaşayamam" filmi onun adına bir ilktir. 1960'ta ise Erler Film'i kurar. Erler Film ile 200'ün üzerinde film çeker. Erler Film, ülkemizde faaliyet gösteren en uzun soluklu film şirketidir. 1964 yılında Filiz Akın’la evlenir. Çiftin, ileride çocuk yıldız olarak “Yumurcak” filmleriyle ünlenecek İlker adlı bir oğulları olur. Ancak evlilikleri on yıl sürecek ve çift 1974’te ayrılacaktır.

Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat sanığı emekli askerler tahliye ediliyor Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat sanığı emekli askerler... Haberi Görüntüle

GÜLŞEN BUBİKOĞLU'YLA EVLİYDİ

İnanoğlu, halen evli olduğu oyuncu Gülşen Bubikoğlu'yla 1975'de yaşamını birleştirir. Türker İnanoğlu Vakfı'nı (TÜRVAK) 1997'yılında kuran yapımcı, birçok meslek birliği ve derneğin kurulmasına da öncülük etmiştir.

İnanoğlu'nun Bubikoğlu ile evliliğinden ise Zeynep İnanoğlu isimli çocuğu bulunuyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

2

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading