Yandex Metrica

Sitede Ara

Turizmde yeni dönem! Artık o meslek grupları da turist rehberi olabilecek

Turizmde yeni dönem! Artık o meslek grupları da turist rehberi olabilecek

Turizmde yeni dönemin başladığını duyuran AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, hazırlanan son kanun teklifi ile birlikte sanat tarihi ve arkeoloji bölümü lisans mezunlarından yabancı dil yeterliliğine sahip olanların turist rehberi olmalarının kolaylaştırılacağını ifade etti.

Genel

30.03.2024, 23:08

Her yıl rekor üstüne rekor kıran turzimde yeni dönem başlıyor! Son hazırlanan kanun teklifi ile birlikte sanat tarihi ve arkeoloji bölümü lisans mezunlarından yabancı dil yeterliliğine sahip olanların turist rehberi olmalarının kolaylaştırılacağını söyleyen Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "İlgili bölümler için istihdamın geliştirilmesi, turist rehberi niteliğinin arttırılması amaçlanmaktadır." dedi.

12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, metro bedava mı? 12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz... Haberi Görüntüle

14 MADDELİK KANUN TEKLİFİ

Turist Rehberliği ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sunacaklarını belirten Güler, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın hazırladığı 14 maddelik bir kanun teklifi olduğunu ifade etti.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! Tarih belli oldu: Onu takmayanlar trafiğe çıkamayacak! Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! Tarih belli oldu: Onu takmayanlar trafiğe çıkamayacak! Haberi Görüntüle

"TURİST REHBERİ OLABİLECEKLER"

"Üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümü lisans mezunları ve yabancı dil yeterliliğine sahip olanların turist rehberi olmaları kolaylaştırılmaktadır." diyen Güler, "İlgili bölümler için istihdamın geliştirilmesi, turist rehberi niteliğinin arttırılması amaçlanmaktadır." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Güler, "Düzenlememizle birlikte seyahat acentalarının ve turist rehberlerinin verdikleri hizmetler arasında müşterilerin bilgisi ve onayı dışında belirli bir işletmeye gönderilmeleri karşılığında kendilerine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmeleri seyahat acentaları için 1618 sayılı Kanun, turist rehberleri için 6326 sayılı Kanun ile ayrı ayrı yaptırımları önermekteyiz." dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! Tarih belli oldu: Onu takmayanlar trafiğe çıkamayacak! Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! Tarih belli oldu: Onu takmayanlar trafiğe çıkamayacak! Haberi Görüntüle

"ÇİNCE" BİLENE ÖNCELİK

"Çince başta olmak üzere bakanlığımızın belirleyeceği Uzak Doğu dillerindeki turist rehberliğinin teşvik edilmesi amacıyla şartlar kolaylaştırılmaktadır." diyen Güler, "Zira ülkemizde mevcut durumda bu dilleri konuşan turistlere hizmet verebilecek rehber sayısı oldukça azdır" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Genel


Loading