Yandex Metrica

Sitede Ara

TFF'den son dakika açıklaması: 'Fenerbahçe'nin erteleme talebini reddettik'

TFF'den son dakika açıklaması: 'Fenerbahçe'nin erteleme talebini reddettik'

Süper Kupa tartışmalarına son noktayı Türkiye Futbol Federasyonu koydu. TFF'den yapılan açıklamada Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının 23 Mayıs 2024 tarihine ertelenmesi talebinin reddedildiği bildirildi. Ayrıca maça yabancı hakem atanması talebi de TFF tarafından kabul edilmedi. 7 Nisan Pazar günü oynanması öngörülen karşılaşmaya Volkan Bayarslan atanmıştı.

Spor

07.04.2024, 23:26

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin maç yoğunluğunu gerekçe göstererek erteleme talebinde bulunduğu Süper Kupa maçının daha önce belirlenen 7 Nisan tarihinde oynanacağını belirtti. Federasyondan yapılan açıklamada oynanacak karşılaşmadan elde edilecek bilet gelirinin depremden etkilenen vatandaşlar yararına kullanılacağı hatırlatıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, söz konusu müsabaka için taraftarlarına bilet almamaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Dün akşam oynanan Adana Demirspor maçından sonra açıklamalarda bulunan Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki'nin UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri Olympiakos'un bu hafta oynayacağı maçın ertelendiğine dair verdiği bilginin yanlış olduğu ifade edilerek "Olympiakos'un 7 Nisan 2024 tarihinde Yunanistan Süper Ligi'nde deplasmanda oynayacağı maçı ertelenmemiştir. Olympiakos'un Fenerbahçe ile oynayacağı iki maç arasında 14 Nisan 2024 tarihindeki maçı ertelenmiştir." denildi.

Fatih Terim'in takımı Icardi için harekete geçti! Icardi Galatasaray'dan ayrılıyor mu? Fatih Terim'in takımı Icardi için harekete geçti! Icardi Galatasaray'dan ayrılıyor... Haberi Görüntüle

"OLYMPIAKOS'UN MAÇI ERTELENMEDİ"

Fenerbahçe'nin erteleme talebiyle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: "Kamuoyunda bilinenin aksine Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde karşılaşacağı rakibi Olympiakos'un 7 Nisan 2024 tarihinde Yunanistan Süper Ligi'nde deplasmanda oynayacağı maçı ertelenmemiştir. Olympiakos'un Fenerbahçe ile oynayacağı iki maç arasında 14 Nisan 2024 tarihindeki maçı ertelenmiştir. TFF de Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynayacağı iki maçın arasına denk gelen 14 Nisan 2024 tarihinde Trendyol Süper Lig'de VavaCars Fatih Karagümrük ile oynayacağı maçın ileri bir tarihe ertelenmesini teklif etmiş; Fenerbahçe ise TFF'nin bu teklifini kabul etmemiştir."

Beşiktaş o oyuncunun biletini kesti Beşiktaş o oyuncunun biletini kesti Haberi Görüntüle

YABANCI HAKEM DE KABUL EDİLMEDİ

Fenerbahçe'nin talebinin milli takımın maç programı nedeniyle kabul edilmediğinin belirtildiği açıklama şöyle tamamlandı: "Süper Kupa müsabakası ile ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübünün 3 Nisan 2024 tarihinde yaptığı yazılı başvurusunda; '2023 Turkcell Süper Kupa maçı 23 Mayıs 2024 tarihinde, yabancı hakemlerin yönetiminde oynanmaz ise maça A takımımız ile çıkmayacağız.' ifadelerini içeren yazılı başvurusu A Milli Futbol Takımımızın, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları ve kamp programı göz önünde bulundurularak kabul edilmemiş ve maça Merkez Hakem Kurulu kadrosundan hakem ataması yapılmıştır. 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası daha önce ilan edildiği üzere 7 Nisan 2024 Pazar günü Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda oynanacaktır."

Fenerbahçe'nin pazar günkü maça U19 takımıyla çıkması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading