Yandex Metrica

Türksat 5A Kuzey Afrika'ya açılıyor

Türksat 5A Kuzey Afrika'ya açılıyor

Türksat 5A yeni ülkelere açılıyor. Yayıncılık hizmetinde Kuzey Afrika ülkelerine de anlaşma yolda. Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok görüşmelerle ilgili bilgi verdi, "Kuzey Afrika ülkelerine Türksat 5A frekans satışı için görüşmelerimiz devam ediyor, kısa süre içinde sözleşme imzalayacağız" dedi.

Teknoloji

23.01.2024, 17:51

Kuzey Afrika Türksat 5A ile tanışmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin hedefi televizyon yayıncılığı anlamında Türksat 5A'yı önemli bir uydu olarak konumlandırmak. Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Kuzey Afrika ülkeleriyle frekans satışı için görüşmelerin devam ettiğini söyledi, kısa sürede sözleşme imzalanacağının müjdesini verdi. 

5A DÜNYAYA AÇILIYOR

Türksat 5A uydusu haziranda hizmete alınmıştı. Ertok, 5A'nın hizmete alındıktan sonra pazarlamasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Uydunun kapsama alanı itibarıyla Kuzey Afrika ve Avrupa önemli pazarlar. Görüşmeler sürüyor.

Türksat Genel Müdürü Ertok "Ciddi görüşmelerimiz var. Kuzey Afrika bölgesinde 5A'yı televizyon yayıncılığı anlamında önemli bir uydu olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Kuzey Afrika ülkelerine Türksat 5A frekans satışı için görüşmelerimiz devam ediyor, kısa sürede içinde sözleşmeler imzalayacağız. 5A önemli bir yörüngede ve yüksek kapasiteli bir uydu." şeklinde konuştu.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

5B İÇİN HEDEF YIL SONU

5B haberleşme uydusunun sistem uydu seviyesi testlerinde de son aşamaya gelindi. Çalışmalar Fransa'daki tesislerde devam ediyor. Hedef 5B'yi yıl sonunda fırlatmak. 

Türksat Genel Müdürü Ertok, "Fransa'daki tesislerde 5B uydumuz için kasım ayı gibi testler tamamlanacak. Ondan sonra uydumuzun fırlatma için ABD'ye gönderilme durumu var. Yıl sonunda 5B uydusunun fırlatılmasını hedefliyoruz. Hedefi tutturmak için çalışıyoruz. Sadece anten performans testleri kaldı. Kasım ayı gibi yerde teslim edilecek hale gelir." ifadesini kullandı.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

6A DA YOLDA

6A haberleşme uydusunda da çalışmalar sürüyor. Hem mühendislik hem de uçuş modeli üzerinde yoğun çalışma var.  Uzaya gönderilecek uçuş modelinde üretimin halihazırda başladığını ifade eden Ertok,  mühendislik modelinde de testlerin büyük oranda tamamlandığını işaret etti: ''Mühendislik modelinden elde edilecek verilerle uçuş modelinde bazı değişiklikler yapılacak ama şu ana kadar iyi gidiyor. Sonuçlarda herhangi bir problem görünmüyor. Türksat 6A uydusunda da hedefimiz önümüzdeki yıl sonunda fırlatmak, uzaya göndermek. İnşallah o hedef doğrultusunda yakından takip ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading