Yandex Metrica

Türkiye'nin teknoloji dönüşümünde son halka: Metaverse nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan Metaverse'e neden özel ilgi gösteriyor?

Türkiye'nin teknoloji dönüşümünde son halka: Metaverse nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan Metaverse'e neden özel ilgi gösteriyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin özel önem gösterdiği Metaverse ve Web 3.0 geleceğin dünyasını şekillendirecek bir teknoloji olarak görülüyor. Peki, Metaverse tam olarak nedir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan neden bu teknolojiye özel ilgi gösteriyor?

Teknoloji

23.01.2024, 19:01

Dünya üzerindeki bilimsel ve teknolojik gelişmeler, geçtiğimiz 10 yılda hiç olmadığı kadar artmış durumda. Hemen her gün, bir şirket ya da bir kişi daha önce hiç duyulmamış bir kavram ile karşımıza çıkıyor ve o kavram sadece birkaç yıl içerisinde dünya gündeminin orta yerine oturuyor. Metaverse ve Web 3.0 kavramı da işte böyle bir kavram ve dünyayı dönüştüreceğinden hiç kuşku yok. 

Peki, nedir bu Metaverse?

Metaverse, anlam olarak Meta (öte) ile 'universe' (evren) sözcüklerinden oluşan bir terimdir ve kabaca 'Evren Ötesi' gibi bir anlama gelmektedir. İlk olarak 1992 yılında Neal Stephenson'un yazmış olduğu Snow Crash adlı bilimkurgu romanında geçen bu kavram gelecekteki sanal bir dünyayı ifade eder. Bu dünyada, insanın fiziksel varlığı yerine kodlarla oluşturulmuş 3 boyutlu avatarları yer alır. Mekanlar da yine yazılım ile oluşturulmuştur.

İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik geliyor! İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik... Haberi Görüntüle

METAVERSE EVRENİNDE NELER YAPILABİLİYOR?

Bugünlerde Metaverse ile fiziksel dünyamızda var olan her şey, yazılım ile dijitalleştirilerek internete aktarılabiliyor. Burada, kişiler, herkese açık dünyaya giriş yapıp diğerleriyle etkileşimde bulunuyor. Bu etkileşimler çoğu zaman, konser ve sanat etkinlikleri ile eğlence amacı taşırken artık online ortamda, avatarlarla iş toplantıları ve parti kurultayları düzenlenebiliyor.

Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Haberi Görüntüle

METAVERSE EVRENİNİ TAMAMLAYAN TEKNOLOJİLER NELERDİR?

Metaverse’e katkıda bulunacak teknik ve teknolojik araçlar arasında, artırılmış gerçeklik, esnek çalışma stilleri, değiştirilemez belirteçler (NFT) teknolojisi,  Blokzincir teknolojisi,  başa takılan ekranlar (HMD'ler), bulut teknolojileri, Nesnelerin İnterneti, 5G, yapay zekâ ve uzamsal teknolojiler büyük önem arz ediyor.

Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Haberi Görüntüle

AK PARTİ VE 'GELECEK ONU TASARLAYANA AİTTİR' MİSYONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, dünyadaki dijital ve teknolojik gelişmelere özel önem gösteriyor. Bu düşünceyle şekillen radikal bir adımla dün ATO Congresium'da "Forum Metaverse" etkinliği düzenlendi. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her alan gibi dijital dünyada da yerli ve milli ayaklar üzerinde durmuyorsanız felaketin eşiğindesiniz demektir. İHA’larınızı, SİHA’larınızı, Akıncılarınızı yapamıyorsanız köle olma ile karşı karşıyasınız" ifadesini kullandı. Ayrıca Erdoğan, 'dijital seferberlik' çağrısı yaparak Türkiye'nin gelecek misyonuna önemli bir katkı sundu. 

'Gelecek onu tasarlayana aittir' sloganıyla düzenlenen Forum Metaverse etkinliği bu alanda ilk olsa da son olmayacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading