Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bugün Türkiye saatiyle 15.20'de James Webb Uzay Teleskobu'nun fırlatılışını başlattı.
Bugün fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu ile daha önce gözlemlenmesi mümkün olmayan, evrenin en uzak yerlerinden görüntüler elde edilebilecek.
Başarıyla fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, sahip olduğu ileri optik donanımlar sayesinde evrenin yaklaşık 13,7 milyar yıl önce oluşumuna sebep olan 'Big Bang'in 200 milyon yıl sonraki halini görüntüleyebilecek.
Teleskop evrende ışıyan yıldızların parıltısını görmek için son teknoloji aygıtlardan ve devasa bir aynadan faydalanacak.
Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramıGEZEGENLERDE YAŞAM ŞARTLARININ UYGUNLUĞUNU DENETLEYECEK
Başarıyla fırlatılan teleskop yeni gezegenlerin birçoğunun atmosferinin yaşam için uygun olup olmadıklarını analiz etme yeteneğini de barındırıyor.
Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara...DÜNYA'DAN 1.6 MİLYON KİLOMETRE UZAKTA OLACAK
Hubble'ın aksine Dünya'dan 1.6 milyon kilometre uzakta Güneş'in etrafındaki yörüngesinde dönecek.
James Webb Uzay Teleskobu yörüngedeki yerine oturduğunda 1990 yılından beri hizmet veren Hubble Teleskobu'nun yerine geçecek.