Yandex Metrica

Faili meçhul cinayetleri ortaya çıkarıyor! Adli entomoloji biliminde o böcekler cinayeti aydınlatıyor!

Faili meçhul cinayetleri ortaya çıkarıyor! Adli entomoloji biliminde o böcekler cinayeti aydınlatıyor!

Ankara Üniversitsi Adli Bilimler Enstitüsü Biyoloji Uzmanı Nihal Açıkgöz, çürüyen cesetlerin üzerinde yer alan böceklerden, cinayetin ne zaman işlendiğine ilişkin kanıtlar bulduklarını duyurdu.

Teknoloji

26.02.2024, 00:05

Ankara Üniversitesi'nde Adli Biyoloji Uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Nihal Açıkgöz adli entomoloji bilimine ilişkin bilgiler verdi.

Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Haberi Görüntüle

BÖCEKLERLE CİNAYETLER ÇÖZÜLÜYOR

Açıkgöz, böceklerin güçlü koku alma yetenekleri sayesinde böceklerin cesetler üzerinde beslenme süreleri ve bıraktıkları larvalara ilişkin inceleme yaptıklarını belirtti.

WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! Haberi Görüntüle

ÖLÜM ZAMANI TAHMİN EDİLİYOR

Cinayetin aydınlanmasında önemli bir rol oynayan böcekler hakkında bilgi veren Uzman Dr. Açıkgöz;  "Cesedi bulduğumuz zaman üzerinde hangi tür böcek varsa, cesedin çürüme durumuyla bağlı olarak hangi durumda hangi böcek geliyorsa o andan itibaren geriye doğru dönerek ölüm zamanını tahmin etmeye çalışıyoruz." dedi.

İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik geliyor! İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik... Haberi Görüntüle

CESETLERİN TAŞINDIĞI BİLE TESPİT EDİLİYOR

Cinayetin ne zaman işlenip işlenmediğini değil, cesedin nereden nereye taşındığına kadar birçok bilgi bulabildiklerini söyleyen Açıkgöz;  "Ceset şehirde öldürülmüş ormanlık alana atılmışsa hem şehrin sineği hem de ormanlık alanın sineği üzerinde bulunuyor. Bu bize olayın öncesini veriyor." dedi.

Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Haberi Görüntüle

20 VAKA TESPİT EDİLDİ

Adli entomoloji ile 20 vakanın aydınlatıldığını belirten Açıkgöz; "Bizimkiler sessiz dedektifler, sessiz kanıtlardır. Sessiz sedasız bize çok bilgi verirler. Bu işi yapmak gerçekten çok zor, işi yapan sayısı da çok az. Bunun artmasını, daha fazla öğrenci olmasını ve daha çok çalışma yapılmasını istiyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading