Yandex Metrica

TCMB'den gece yarısı hamlesi: Reeskont faiz düzenlemeleri Resmi Gazete!

TCMB'den gece yarısı hamlesi: Reeskont faiz düzenlemeleri Resmi Gazete!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gece yarısı aldığı kararla vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yükseltti.

Ekonomi

16.04.2024, 11:45

TCMB'den seçim gecesi yeni bir hamle geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkartma kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Evde bakım maaşı alanlar dikkat: Bakanlık duyurdu: Ödemeler bugün hesaplarda Evde bakım maaşı alanlar dikkat: Bakanlık duyurdu: Ödemeler bugün hesaplarda Haberi Görüntüle

GECE YARISI HAMLESİ RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan TCMB tebliğinde, "Bankamızca, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 51,75 olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu oranlar yayımı tarihinde yürürlüğe girer" denildi.

TCMB tarafından en son 23 Aralık 2023 tarihinde yapılan düzenlemelere göre reeskont işlemlerinde uygulanan iskonto oranı yüzde 43,25, avans işlemlerinde uygulanan faiz oranı yüzde 44,25 seviyesine çıkartılmıştı. Gece yarısı yapılan hamle sonrası bu oran değişmiş oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading