Yandex Metrica

Trabzonspor artık 'şampiyon' gibi... Konyaspor'u 2-1 mağlup ettiler

Trabzonspor artık 'şampiyon' gibi... Konyaspor'u 2-1 mağlup ettiler

Süper Lig'in zirvesindeki Trabzonspor, en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor'la kendi evinde karşılaştı. Bordo Mavililerin yıldızı Edin Visca, iki gol birden atarak tribünleri hıncahınç dolduran taraftarları coşturdu. 2-1 tamamlanan maçla birlikte Trabzon şampiyonluk havasına iyice girdi.

Spor

23.01.2024, 18:48

Süper Lig lideri Trabzonspor, kendi evinde en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor'u ağırlıyor. Ligin 25. haftasında 57 puanla zirvede bulunan Bordo Mavililer, Konyaspor'u da yenmeyi başarırsa puanını 60'a yükseltecek ve 48 puanlı Konyaspor'la aradaki puan farkı 12'ye çıkacak. 

Ligin 3. sırasında 40 puanla Adana Demirspor ve 4. sırasında ise yine 40 puanla Medipol Başakşehir takımları bulunuyor. Liderle aradaki fark 20'şer puan olacağı için Konyaspor haricinde diğer takımların kalan maçlarda Trabzonspor'u yakalama şansı yok. Bu yüzden Bordo Mavili taraftarlar, bu maçı da kazanmaları halinde şampiyonluğu artık garantileyeceklerini düşünüyor. 

Nitekim maça hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. 13. dakikada Visca'nın attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. 

Taraftarın büyük sevinç yaşadığı gol sonrası Trabzonlu futbolcuların atakları ardı ardına devam etti. Ancak Bordo Mavili ekip yakaladığı pozisyonları bir türlü gole çeviremeyince ilk yarı 1-0'lık skorla tamamlandı. 

İkinci yarıda da rakip yarı sahada peşpeşe ataklar düzenleyen Trabzonspor, aradığı golü yine Visca'nın ayağından buldu. Bordo Mavili yıldız, 67. dakikada takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.  

Visca'nın ikinci golü sonrası daha baskılı oynamaya başlayan Konyaspor, 83. dakikada Amir Hadziahmetovic'le skoru 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor karşılaşmayı 2-1 önde tamamlandı. Bu sonuçla birlikte puanını 60'a yükselten Bordo Mavililer, 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak tamamlamaya bir adım daha yaklaştı. 

Fenerbahçe'nin yıldızı Dzeko, Suudi Arabistan yolcusu mu? Fenerbahçe'nin yıldızı Dzeko, Suudi Arabistan yolcusu mu? Haberi Görüntüle

341 GÜNDÜR YENİLMİYOR

Bu sonuçla birlikte Trabzonspor, sahasındaki 341 günlük yenilmezlik serisini sürdürdü.

Geçen sezonun 29. haftasında 8 Mart'ta Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 kaybeden bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 19 karşılaşmada 13 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Trabzonspor'un devre arasında Medipol Başakşehir'den kadrosuna kattığı Visca, son 3 maçta 4 gol atarak şampiyonluk yolunda bordo-mavililere büyük katkı sağladı.

İkinci yarıda oyuna giren Marek Hamsik de sakatlığının ardından 4 maç aradan sonra formasına kavuştu.

Çağlar Söyüncü suçu üstlendi! Yenilgi sonrası özür diledi Çağlar Söyüncü suçu üstlendi! Yenilgi sonrası özür diledi Haberi Görüntüle

TARAFTAR EDİN VİSCA'NIN GOLÜYLE COŞTU!

Süper Lig'de 33. hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu Süper Lig'de 33. hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu Haberi Görüntüle

KADRODA BİR İSİM DEĞİŞTİ 

Trabzonspor, ligde en son oynadığı Kasımpaşa maçı 11'ine göre 1 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Peres'in yokluğunda, Dorukhan'ı bu mevkiye çekerek orta alanda Bakasetas'a 11'de görev verdi.

Karadeniz ekibinde Peres'in yanı sıra sakatlığı devam eden Koita, maç kadrosunda yer almadı. Trondsen, Hüseyin Türkmen gibi oyuncular ise 21 kişilik maç kadrosunda bulunmadı.

Trabzonspor'da dün takımla çalışmalara başlayan Marek Hamsik, yedek kulübesinde yer aldı.

En son Galatasaray maçında yedek kulübesinde yer alan ancak oyuna girmeyen Slovak oyuncu, 2 maç aradan sonra yedek kulübesine dahil edildi.

Türk futbolunda yeni dönem! TFF yabancı VAR hakemi uygulamasını başlattı mı? Türk futbolunda yeni dönem! TFF yabancı VAR hakemi uygulamasını başlattı... Haberi Görüntüle

TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Trabzonspor taraftarları, Medical Park Stadı tribünlerinin tamamını doldurdu.

Karşılaşmanın hafta başında satışa çıkarılan biletlerini kısa sürede tüketen taraftarlar, 41 bin kişilik stadyumun tamamını doldurarak takımlarına şampiyonluk yolundaki önemli karşılaşmada büyük destek verdi.

Fenerbahçe yıldız isimle anlaştı! Resmi açıklama geliyor Fenerbahçe yıldız isimle anlaştı! Resmi açıklama geliyor Haberi Görüntüle

İKİ KULÜP DOSTLUK YEMEĞİ YEDİ

Karşılaşma öncesi Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla İttifak Holding Konyaspor yönetimine yemek verildi.

Medical Park Stadyumu’nda gerçekleşen yemeğin ardından İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen’e Başkan Ahmet Ağaoğlu tarafından günün anısına plaket hediye edildi.

Liverpool'a şampiyonluk yolunda kristal çelme Liverpool'a şampiyonluk yolunda kristal çelme Haberi Görüntüle

TUSAŞ'TAN SERDAR DEMİR UNUTULMADI

Geçtiğimiz Kasım ayında hayatını kaybeden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir’in ailesini Trabzon’a davet eden başkan Ahmet Ağaoğlu, İttifak Holding Konyaspor maçı öncesi konuklarını stadyumda ağırladı.

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Trabzonlu Serdar Demir’in eşi, anne ve babası, abisi ve çocukları bu akşamki maçı izlemek üzere Ankara’dan Trabzon’a geldi. Başkan, Ahmet Ağaoğlu, maç öncesi gerçekleştirilen buluşmada Demir ailesine forma hediye etti.

Fenerbahçelileri sevindiren haber! O oyuncu geri dönüyor Fenerbahçelileri sevindiren haber! O oyuncu geri dönüyor Haberi Görüntüle

KONYASPOR'DA AHMED HASSAN OYNUYOR

İttifak Holding Konyaspor'un hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı VavaCars Fatih Karagümrük ile oynadığı maçta sakatlanan forvet oyuncusu Ahmed Hassan, düzelerek 11'de yer aldı.

Bir diğer forvet oyuncu Cikaleshi ise uzun bir aradan sonra yedek kulübesinde yer aldı.

Trabzonsporlu oyuncular sahaya "Kendi aşımız kendi gücümüz' İttifak Holding Konyaspor ise kan bağışına dikkat çeken pankart ile sahaya çıktı.

Trabzonspor'dan ilk transfer orta saha! Prensipte anlaşmaya vardı Trabzonspor'dan ilk transfer orta saha! Prensipte anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

İŞTE MAÇ ÖNCESİ SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading